• Biela pastelka 2024

          • Aj tento rok sa naša škola, v rámci dobrovoľníctva, zapojí do verejnej zbierky Biela pastelka. 

            Biela pastelka je verejná zbierka na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Jej výnos slúži na dofinancovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Ide o špecializované sociálne poradenstvo a realizáciu kurzov, pomocou ktorých klienti získavajú zručnosti nevyhnutné pre každodenný život. Je to napríklad bezpečná chôdza s bielou palicou, čítanie a písanie Braillovho písma a sebaobslužné činnosti ako varenie, upratovanie, osobná hygiena, komunikačné zručnosti a podobne. Tento rok bude táto zbierka prebiehať na celom Slovensku v piatok, 20.9.2024. Na našej škole budeme mať tiež krabičku z tejto zbierky, do ktorej môžu všetci prispieť ľubovoľnou sumou. Poďakovaním za príspevok je obdarovanie prispievateľa predmetom verejnej zbierky – spinkou v tvare bielej pastelky.

          • YTA na našej škole

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            aj tento rok máte možnosť prihlásiť sa na platený športový krúžok YTA. 

            Tréning je zameraný na rozvoj základnej pohyblivosti detí. Učí deti pracovať v športovom kolektíve, buduje vzťah k športu a pohybu všeobecne. Deti učíme i hodnotám v športe ako je úcta k trénerovi, fairplay a pravidlá súťaže. Obsahom tréningov sú pohybové cvičenia a hry z oblasti gymnastiky, džuda, futbalu, tenisu, baseballu a iných. Vďaka osvojeniu si základných prvkov z gymnastiky, dieťa získava lepšiu pohyblivosť a flexibilitu. Počet detí v jednej skupine je nastavený na 15-20, čo obvykle zodpovedá počtu detí v jednej triede. Tréningový proces prebieha v priestoroch telocvične/telocviční základnej školy, počas školského klubu resp. družiny.

            Na krúžok sa môžete prihlásiť na stránke spoločnosti YTA. https://yta.sk/nase-treningy/yta-na-vasej-skole/

             

          • Ponuka krúžkov 2024-2025

          • Vážení rodičia,

            tak ako po minulé roky, aj tento rok škola ponúka žiakom možnosť navštevovať neplatené záujmové krúžky vedené našimi pedagógmi.

            Tu je ucelený zoznam týchto krúžkov.

            Dnes dostali žiaci od svojich triednych učiteľov vzdelávacie poukazy, ktoré môžete dať našej škole, alebo celkom/inštitúciám, ktoré majú oprávnenie takéto poukazy využívať (väčšinou sú to ZUŠ-ky).

            Ak by ste sa rozhodli vrátiť poukazy našej škole, prosíme Vás, aby ste ich podpísali a hore na tento poukaz ceruzkou napísali, ktoré krúžky chce žiak navštevovať.

            Vzdelávacie poukazy poprosím vrátiť čo najskôr. Posledný termín odovzdania našej škole je 20.9.2024.

            Žiaci odovzdávajú tieto poukazy svojim triednym učiteľom.

            Veríme, že si žiaci nájdu v našej ponuke niečo, čo ich bude baviť.

          • Čo je nové v škole? Rekonštručné a iné práce

          •  

            Počas letných prázdnin sa v škole nezaháľalo a snažili sme sa pre žiakov pripraviť komfortnejšie podmienky. V rámci finančných možností školy sme zmodernizovali jednu triedu novým nábytkom, molitanovým sedením a pán školník Roman Hudek ju vymaľoval a položil novú podlahu. Ku skrášleniu prispel svojou prácou aj tr. pán učiteľ Ing. Tibor Cisár. Do triedy IX.B sme pridali molitanové sedenie a tr. pani učiteľka Mgr. Gabriela Miklánková osviežila triedu úpravou starej sklenej vitríny. Všetci tr. učitelia sa posnažili a zútuľnili priestory ostatných tried estetickými úpravami, prípravou výzdoby a násteniek. Nový šat dostala aj miestnosť sekretárky riadteľa, ktorá sa zároveň využíva aj ako miestnoť pre zamestnancov školy.  

            V spolupráci so zriaďovateľom školy, Ing. Martinom Glončákom, sa nám podarilo doriešiť havarijnú situáciu s vykurovaním školy a získali sme z Ministerstva školstva viac ako 50 000 eur na nový, výkonnejší kotol a potrebné úravy vykurovacieho systému. Tieto práce prebehli v mesiaci júl. Vykurovanie v škole bude efektívnejšie, budeme môcť regulovať vykurovanie v jednotlivých miestnostiach školy.

            V spolupráci s Rodičovským združením sme zabezpečili pre deti v škole komfortnejšie podmienky na toaletách a náš pán školník namontoval zamykací systém na dvere kabínkových WC, nalepil fólie na okná a inštaloval zásobníky na toaletný papier, všetko zakúpené z financií RZ. 

            Aj napriek výpadku nepedagogického personálu zo zdravotných dôvodov sa nám podarilo pripraviť pre deti čisté prostredie, za čo patrí veľké poďakovanie najmä pani upratovačke p. Helenke Florkovičovej. Nemilo nás v tejto neľahkej situácii počas prebiehajúcich rekonštrukčných prác na prístavbe  prekvapila augustová búrka a už vyčistené priestory šatien nám zaplavilo bahno. Stavebná firma zabezpečila pracovníkov na odstraňovanie nánosu, ale vďaka našim ochotným zamestnancom, ktorí zabezpečili čerpadlá,  sa nám podarilo zaplavené priestory vyčistiť čo najrýchlejšie, aby boli škody minimálne.

            V spolupráci so zamestnancami Obenécho úradu v Suchej nad Parnou sme presťahovali dve triedy do priestorov OÚ, kde sa budú do skončenia stavebnýcn prác na prístavbe učiť (jar 2024) a pripravili sme prevádzku Školskej jedálne tiež v priestoroch OÚ.  Poďakovanie patrí aj pani kuchárkam, ktoré v tejto šťaženej situácii pracujú a pomoc im poskytuje aj zriaďovateľ poskytnutím pomocnej pracovnej sily.  

            V mene vedenia školy chcem poďakovať všetkým  zamestnancom za práce spojené s prípavou nového školského roka, p.. Ing. Rastislavovi Fridrichovi, za kooordinovanie stavebných prác spojených s rekonštrukciou školy s ohľadom na režim školy. 

            Čaká nás ešte náročný školský rok z hľadiska stiesnených priestorov,ale už sa tešíme na nové priestory, ktoré nám rastú pred očami. 

            Mgr. Katarína Dzureková

        • Rodičovské združenie 12.9.2024
          • Rodičovské združenie 12.9.2024

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na prvé tohtoročné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 

            vo štvrtok 12. septembra 2024 o 16.30 hod. v triede Vášho dieťaťa, triedy II.A a II.B v triedach na  Obecnom úrade v Suchej nad Parnou.

            Jedná sa o plenárne RZ a triedne aktívy.  Budete informovaní o hospodárení Rodičovského združenie pri ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou, budú sa voliť triedni dôverníci, ktorí sa následne stretnú s vedením školy o 17.30 v triede VI.B na 1. poschodí.  

            V čase rodičovského združenia Vám bude k dispozícii na dolnej chodbe aj školská špec. pedagogička, školská psychologička a pedaggockí asistenti a pedagogocký zamestnanec nápomocný s riešením problémov s Edupage. V prípade potreby ich neváhajte vyhľadať.

            Tešíme sa na spoločné stretnutie. 

            Zamestnanci ZŠ a Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou

          • Krúžková činnosť: Inštitút intermediálnych štúdií

          • Vážení rodičia,

            Inštitút intermediálnych štúdií s.r.o., pod vedením MgA. Juraja Dudáša, otvára na našej škole krúžkovú umeleckú činnosť na školský rok 2024/2025.

            Všetky informácie o ponúkaných krúžkoch si viete pozrieť na tejto stránke: iistudy.sk

            V utorok 10.9. môžete v prípade záujmu prísť do našej školy na prijímacie pohovory. Talentovky sa budú konať v hlavnej budove školy.

            V ponuke je aj umelecká činnosť pre predškolákov.

            Prihlášky na tieto krúžky sa podávajú len online cez spomínanú webovú stránku.

            Ďalšie informácie Vám poskytne pán Dudáš na tel. čísle 0903 959 024, alebo ho môžete kontaktovať mailom na: jurajdudas75@gmail.com

          • Krúžková činnosť KALOKA

          • Vážení rodičia,

            spoločnosť Kaloka bude aj tento školský rok otvárať krúžky na rozvoj pohybovej zručnosti na našej škole.

            Ponúkajú nám nasledovné krúžky:

            Streda

            Rozhýb svoje telo - Hravo a zdravo - je to krúžok vhodný pre žiakov prvého stupňa.

            Cieľom je

            • Povzbudiť deti k zdravému pohybu,

            • vytvoriť deťom zdravé pohybové návyky na celý život,

            • kladný vzťah k životu,

            • naučiť správne a zdravo cvičiť hravou a zábavnou formou,

            • posilniť deťom sebavedomie, flexibilitu, silu, vytrvalosť, koordinačné zručnosti,

            • jednoducho vysvetľovať prečo má pohyb zmysel pre deti,

            • ukazovať benefity pohybu,• povzbudiť ich pri prekonávaní samých seba,

            • vybudovať v deťoch všeobecnú športovú zdatnosť,

            • Pozmeniť jednotvárne cvičenie na cvičenie tak, aby deti mali prehľad v rôznych športových disciplínach.

            Štvrtok

            Zdravý chrbátik - tento krúžok je zameraný na hravé cvičenie so zameraním na chrbtové svalstvo a posilnenie zdravého držania tela. Tento krúžok ponúkajú pre žiakov 3. a 4. ročníka.

             

            Zapisovanie do tohto krúžku bude spustené spolu s ostatnými krúžkami, ktoré budú pod vedením našich pedagógov, budúci týždeň.

             

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

          •          V pondelok 2.9. 2024 sa opäť otvorili brány pre všetkých školákov. Na školskom dvore sa zhromaždili všetci žiaci a učitelia základnej školy, rodičia žiakov a pozvaní hostia. Úvodné slová patrili pani riaditeľke školy, Mgr. Kataríne Dzurekovej, ktorá srdečne všetkých privítala. Po nej sa slova sa ujal aj starosta obce Suchá nad Parnou, Ing. Martin Glončák, ktorý taktiež všetkým poprial úspešný školský rok, Ako obaja rečníci uviedli, je to síce rok plný zmien spojených s prestavbou školy, ale dúfame, že spoločným úsilím všetko zvládneme a dočkáme sa krásnych nových tried, šatní, jedálne a kuchyne.

                     Prvý školský deň bol významný najmä pre našich prváčikov. Našich nových 51 prvákov sme tento rok privítali tak, ako sa patrí. Ich triedne pani učiteľky Mgr. Martina Antalíková, Mgr. Žemíra mišová a Mgr. Martina Mikušová si pre ne pripravili slávnostný sľub  na ceruzku. Všetci prváci slávnostne sľúbili ceruzke, že sa budú do školy tešiť, že si nájdu aj nových kamrátov a budú vzornými žiakmi. Po slávnostnom sľube ich žiaci odmenili potleskom a dostali aj knižný darček od zriaďovateľa školy. Potom sa už radostne rozbehli do vysnenej triedy, kde ich čakala odmena na privítanie spomienková magnetka, farbičky a šlabikár.  

            Všetkým našim žiakom prajeme veľa úspechov, krásnych spoločných zážitkov a veľa radosti. Školský rok je otvorený a nás čaká desať mesiacov usilovnej práce, ktorú spoločnými silami hravo zvládneme.

            Tak nech sa nám všetkým darí.

            Mgr. Katarína Dzureková

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155
          Zborovňa + 421 901 920 549
          Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu
          Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu
          Materská škola +421 910 580 192
        • Slovakia
        • 037836510
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje