• Výlet V.A a V.B triedy

          • V pondelok 10. júna sa žiaci 5.A a 5.B s tr. učiteľmi Mgr. Lukačovičovou a Ing. Cisárom vybrali dobyť Nitriansky hrad a získať stratený poklad ukrytý niekde v jeho podzemí. Keďže nájsť poklad nie je jednoduché, žiaci si museli počas pátrania pomáhať, plniť rozličné úlohy a odhaľovať indície. Dobrodružná výprava sa začala v Nitre – Hornom meste, kde si žiaci od pani sprievodkyne vypočuli príbehy o Veľkej Morave a jej panovníkoch. Počas putovania Nitrou objavili aj majestátnu sochu kováča Corgoňa, ktorý podľa legendy zachránil Nitru pred Turkami. Samozrejme, nezabudli mu pošúchať palec na nohe a niečo si pritom zaželať. Kroky pátračov ďalej viedli do Katedrály sv. Emeráma, v ktorej sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o umení a umeleckých štýloch. Vypočuli si tiež legendy o sv. Svoradovi a Benediktovi. Záverečná časť putovania priviedla žiakov do Diecézneho múzea, v ktorom sa oboznámili so životom a dielom sv. Konštantína a Metoda. Po získaní všetkých indícií napokon žiaci objavili vytúžený poklad skrývajúci sa v podzemí Nitrianskeho hradu.

            Mgr. Zuzana Lukačovičová

          • eTwinning projekt - Virtuálne múzeum: Bohovia a mýty

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album eTwinning projekt - Virtuálne múzeum: Bohovia a mýty.

            Žiaci, ktorí sa prihlásili do záujmového útvaru Komunikácia v ANJ, sa stretávali v utorky a v stredy, aby pracovali na rozličných interaktívnych úlohách v rámci medzinárodného projektu eTwinning. Prežili perfektný školský rok naplnený mnohými zaujímavými aktivitami. Komunikovali v anglickom jazyku, rozvíjali si nielen svoje komunikačné zručnosti, ale aj tvorivé, prezentačné a digitálne kompetencie, informačnú gramotnosť či tvorbu digitálneho obsahu. Počas projektu využívali moderné technológie – bezplatné digitálne nástroje a aplikácie na tvorbu avatarov, videí, log, podcastov, kvízov a pod. Tento školský rok žiaci pracovali na eTwinning projekte, ktorý bol venovaný bohom, mýtom a mytologickým postavám. Cieľom projektu bolo v spolupráci s partnerskou školou vytvoriť príspevok o mytologických postavách do virtuálneho múzea prostredníctvom filmu, animácie, kvízu, podcastu, hry a pod. Žiaci sa v rámci projektu najskôr predstavili prostredníctvom svojich avatarov, ktorých tvorili v grafickom programe padlet. Navrhovali logo, tvorili plagát o netikete – pravidlách bezpečného správania sa na internete a vo virtuálnom priestore. Neskôr skúmali rozličné mytologické témy a v spolupráci s partnerskou školou Arsakeio Gymnasium z mesta Psychiko blízko Atén si vybrali niekoľko mytologických postáv, ktoré ich zaujali. Online míting so žiakmi z partnerskej školy z Grécka bol skvelou príležitosťou na vzájomné spoznanie sa a prediskutovanie spolupráce na projekte. Z mytologických postáv si žiaci vybrali Kikimoru (legendárna bytosť, ženský domáci duch v slovanskej mytológii) a Moiry (Klotho, Lachesis and Atropos – 3 sudičky, ktoré určovali dĺžku života každého smrteľníka). Kreativita žiakov sa pri spracovaní virtuálneho múzea prejavila naplno. Už počas chystania kostýmov bolo o zábavu postarané. Kikimora a Moiry ožili prostredníctvom scénok, v ktorých ich reportér vyspovedal a zistil o nich i mnohé šokujúce informácie. Reportér dokonca riskoval svoj život, len aby s týmito výnimočnými dámami spravil interview. Dokonca sa mu podarilo presvedčiť Kikimoru i na účasť v podcaste. Žiaci si počas práce na projekte užili veľa zábavy, nasmiali sa neúrekom, boli nesmierne kreatívni. Veď posúďte sami! https://sites.google.com/view/virtualmuseumnight/home

          • Opekačka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Opekačka.

            Žiaci 5.A triedy si slnečné piatkové popoludnie spríjemnili opekačkou v škole. Navzájom si pomohli s prípravou špekáčikov na opekanie a užili si nielen skvelé jedlo, ale zabavili sa aj počas spoločných rozhovorov. Okrem špekáčikov si vychutnávali najmä dozlatista opečené marshmallows, ktoré boli obrovským hitom. Nálada bola výborná, dokonca sa niektorým žiakom ani ísť domov nechcelo. Ďakujeme žiakom ôsmeho ročníka, ktorí nám nachystali drevo na opekanie, a tiež ďakujeme pánovi školníkovi za prípravu ohniska a príjemnú spoločnosť počas opekačky.

          • Účelové cvičenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie.

            Dňa 19.6.2024 sme mali pre našich žiakov pripravené praktické aktivity, ktorými každoročne rozvíjame ich vedomosti a zručnosti v oblasti ochrany zdravia, pohybu a pobytu v prírode, civilnej ochrany, poskytnutie prvej pomoci, orientácia v teréne a na mape, evakuácia osôb .... Učitelia a žiaci deviateho ročníka sa na tieto aktivity svedomito pripravili a žiaci sa ochotne zapájali do všetkých aktivít. Žiaci si vyskúšali rôzne spôsoby zakladania ohňa bez použitia zápaliek/zapaľovača. Rozprávali sa o tom, čo a prečo si zbaliť do batožiny pri evakuácii osôb. Veľmi ich zaujímalo, ktoré predmety si so sebou zobrať nemôžu a prečo. Zamýšľali sa aj nad tým, kde majú v dome hlavné prívody plynu, elektriny, vody a či by ich dokázali v prípade nebezpečenstva vypnúť. Pri poskytovaní prvej pomoci si vyskúšali správnu frekvenciu stláčania srdca na figuríne a uloženie spolužiakov do stabilizovanej polohy. Na ďalšom stanovisku zasa mali za úlohu poskytnúť prvú pomoc našim figurantom z deviateho ročníka a správny postup pri volaní na tiesňovú linku. Mnohí boli prekvapení z toho, že to nebolo až také jednoduché, ako si predstavovali. Pri orientácii v teréne a na mape si museli žiaci poradiť s prácou s buzolou. Určovali azimut a polohu svetových strán. V praxi si overili tvrdenia o rýchlosti šírenia zvuku, určovali vzdialenosť objektov a osôb. Vyskúšali si aj hod granátom na cieľ a identifikáciu rastlín z nášho okolia.

          • Prihláška na stravovanie v ŠJ a žiadosť o dotáciu na stravovanie

          • Prihláška na stravovanie v ŠJ v školskom roku 2024/2025

            Vážení rodičia,

            do 25.6.2024 je možné prihlásiť dieťa na stravovanie v ŠJ, deti z MŠ sú zapísané na stravovanie na základe príhlášky do MŠ. Nárok na dotáciu v MŠ majú len tie deti, ktoré dovŕšili 5 a viac rokov k 31.8.2024. Prihlasovanie je spustené elektronicky v Edupage v sekcii PRIHLASOVANIE. 

            Ceny za stravné jednotky a režijné polatky sú bez zmien, taktiež nárok na dotáciiu sa nezmenil (je bez ohľadu na čerpanie daňového bonusu).

            POZOR!!! O dotáciu na obdobie od 1.9.2024 do 31.12.2024 treba opätovne požiadať - taktiež elektronicky v Edupage v časti ŽIADOSTI.  Viac na https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u23/u238/u4454/u4450

            Nové platby za školský rok 2024/25 budú priradené prihláseným žiakom 31.7.2024.

            Prihláška na stravovanie bude akceptovaná, ak budú za žiaka uhradené všetky nedoplatky a bude uhradená prvá platba vo výške režijných nákladov do 20.8.2024. 

          • Koncoročný výlet - Nitra

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet - Nitra .

            Dňa 06. 07. 2024 sme sa s ôsmakmi vybrali na koncoročný výlet do Nitry. Absolvovali sme prechádzku náučným chodníkom, počas ktorej nám cestu obohatili rôzne zaujímavé atrakcie ako - Svoradov prameň a najstaršia známa nitrianska jaskyňa - Svoradova jaskyňa. V závere turistiky nás čakal výstup na Pyramídu pod vrchom Zobor. Vďaka slnečnému počasiu a výbornej viditeľnosti nám boli dopriate pôsobivé výhľady na Nitru a široké okolie. Krásny deň sme ukončili poznávaním centra mesta.

          • Koncoročný výlet do Trenčína VI., VII.A, VII.B

          • Dňa 5.6.2024 zavítali žiaci 7.A, 7.B a 6.ročníka do Trenčína spolu so svojimi triednymi učiteľkami. Cesta vlakom bola príjemná, pre mnohých aj originálna a netradičná. V Trenčíne nás zrána schladilo čerstvé počasie, ktoré sa však rýchlo zmenilo na teplé a slnečné. Prvé kroky výletníkov viedli na Trenčiansky hrad, kde si vypočuli zaujímavosti o ňom z úst sprievodcu. Navštívili sme aj Matúšovu vežu, ktorá ponúkla panoramatický výhľad na mesto a okolitú krajinu. Cestou späť mali žiaci možnosť prezrieť si centrum Trenčína a občerstviť sa v miestnych podnikoch. Mnohí si odnášali domov nielen zážitky, ale aj množstvo suvenírov pre seba a svojich blízkych.

          • Prevádzkovo-organizačné zmeny súvisiace s prístavbou školy

          • Dovoľte mi informovať Vás o plánovaných zmenách od 17.6.2024 do 28.6.2024, ktoré boli navrhnuté po prerokovaní so zriaďovateľom ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou, starostom obce Ing. Martinom Glončákom a oboznámení o nich boli tr. dôverníci na zasadnutí RZ dňa 22.5.2024.

            Mgr. Katarína Dzureková

          • Naši žiaci na Memoriáli Janka Szaba v Ružindole

          • Posledný májový deň, 31.5.2024, bol pre žiačky a žiakov našej školy veľmi úspešný🍀. Súťažili vo viacerých disciplínach na Memoriáli J. Szaba v Ružindole, pričom v každej jednej získali umiestnenie na stupni víťazov. Ich súpermi boli žiaci zo základných škôl z Boleráza, Dolnej Krupej, Špačiniec a Ružindola.

            Chlapci získali 1. miesto vo futbale ⚽🏆

            Dievčatá získali 2. miesto vo vybíjanej 🏐🏆

            V individuálnych disciplínach sa umiestnili nasledovne :

            Emka Branišová - 1.miesto v behu na 60m

            Stelka Supeková -2. miesto v hode kriketkou

            Sofka Supeková - 1.miesto v behu na 800m

            Samuel Gažo- 3.miesto v behu na 60m

            Matej Kosnáč-2.miesto v behu na 60m a v hode kriketkou

            Juraj Čambál- 1.miesto v behu na 60m

            Ďakujeme za reprezentáciu a všetkým účastníkom srdečne blahoželáme😊👍

            Ďakujeme Mgr. Zuzane Galgociovej, p. riaditeľke ZŠ s MŠ Ružindol, za pozvanie a viac o akcii si môžete prečítať na https://skolaruzindol.edupage.org/news/?gtnid=1774#news-1774

          • Exkurzia Bratislava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Bratislava.

            Žiaci ôsmeho ročníka si na exkurzii v praxi vyskúšali povolanie - sprievodca kultúrnymi pamiatkami. Pripravili si najzaujímavejšie informácie o historických miestach a budovách v centre mesta Bratislavy. Prešli trasu od Slavína, cez Bratislavský hrad, okolo Dómu sv. Martina až do centra Starého mesta. Navzájom sa informovali o osemnástich výnimočných budovách, pamätníkoch, palácoch, fontánach, divadlách...Informácie si zapisovali a značili si miesta do mapky. Pekne prežitý slnečný deň ukončili na nábreží Dunaja.

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155
          Zborovňa + 421 901 920 549
          Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu
          Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu
          Materská škola +421 910 580 192
        • Slovakia
        • 037836510
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje