• Poľovníci v ŠKD

          • Medzi klubárov zavítali členovia poľovníckeho združenia, ktorý so sebou priviezli aj štvornohých pomocníkov. Deti si užili zaujímavé popoludnie a dozvedeli sa viac o výcviku poľovníckych psov, o lesných zvieratkách a vyskúšali si zaujímavé pomôcky. 

          • Májové a júnové činnosti v ŠKD - oddelenie Gabiky Vadovičovej

          • Veľké množstvo aktivít spoločne zažili klubári aj v oddelení Gabiky Vadovičovej. Zahrali sa na paleontológov a vyrábali a skúmali skameneliny, pozorovali živú aj neživú prírodu, vychádzka do ekoparku, abeceda inak, maľovanie nohami a mnoho iných činností si môžete pozrieť vo fotoalbume. 

          • Deň mlieka v ŠKD

          • Medzinárodný deň mlieka si pripomenuli 16.5.2023 v ŠKD v oddeleniach B. Vandákovej, A. Matúškovej a A, Horákovej spoločnými aktivitami - kreslili a lepili obrázky mliečnych výrobkov na plagáty, vyskúšali si "podojiť kravičku" a na záver ich čakala sladká odmena - varili puding, deti si sami vyskúšali jeho prípravu a zvládli to na jednotku s hviezdičkou. Veľmi sa tešili a užili si spoločné tvorivé popoludnie.

          • Deň zdravej výživy v ŠKD

          •  

            Spoločné podujatie všetkých oddelení ŠKD pripravili pani vychovávateľky pre deti v školskej jedálni v máji. Vyrábali si spoločne pomazánky. Deti skúšali pripraviť chlebíky a s nátierkami a zeleninou, riešili kvíz o zdravej výžive, pracovali v skupinách. Na záver si pochutili na spoločne vytvorených pochúťkach.

          • Beseda klubárov so spisovateľkou Gabrielou Futovou

          • Obľúbená spisovateľka detských kníh Gabriela Futová prijala pozvanie na besedu s deťmi zo ŠKD, ktorú zorganizovala p. vychovávateľka Vandáková. Beseda sa konala v Obecnej knižnici v Suchej nad Parnou. 

          • Výtvory z piesku v ŠKD

          • osledné dni školského roka sme si v ŠKD spestrili aktivitou – stavby z piesku. Deti stavali hrady, tunely, openvnenia a iné stavby. Bolo príjemné sledovať ich vzájomnú spoluprácu, pomoc a radosť. No možno znich vyrastú pšičkový architekti a môžeme od nich v budúcnosti očakávať ešte väčšie  výtvory.

          • Športovo-tanečné popoludnie v ŠKD

          • Krásne letné počasie si deti v ŠKD užili aj s trénerkou YTA, p. Jedličkovou, ktorá si prišla s deťmi zacvičiť a zabaviť ich pohybom a hudbou. Všetci sme si popoludnie a slniečko užili.

          • Ihla je ich kamarát - výtvory v krúžku Ručné práce

          • Divčatá z krúžku Ručné práce pod vedením p. Horákovej počas roka zlepšili svoje schopnosti a naučili sa majstrovsky narábať s ihlou a rôznymi materiálmi. Výsledkom ich snaženia sú vlastnoručne vyrobené hračky, ktoré si dokázali vyrobiť - mackovia, morské hviezdice, tváčiky, zápichy v podobe tulipánov a vtáčikov. Veru, šikovné a trpezlivé baby v škole máme. 

          • Úspešní športovci a športovkyňa z II.B triedy

          • Na konci školského roka sa svojej triednej pani učiteľke pochválili športovými úspechmi žiaci z 2.B a vyslúžili si obdiv spolužiakov. 

            Šikovní futbalisti E.Semanko, M. Šimončič, A. Benedek získali v minulej sezóne vo futbalovej lige 2. miesto a na futbalovom turnaji 3. miesto. F. Záhorec získal 2 prvé miesta na futbalových turnajoch.

            P. Srnák získal v tomto školskom roku 3 prvé miesta na turnajoch prípraviek v jude.

            E. Blažek si vytancovala 4 prvé miesta na tanečných festivaloch na Slovensku aj v Prahe.

            J. Smeták - náš hádzanár - získal 1. a 3. miesto na krajských turnajoch v hádzanej. Všetkým srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie športové úspechy.

            Mgr. Malíšková Zuzana

          • Výlet do Piešťan - triedy II.A a II.B

          • Žiaci druhého ročníka navštívili so svojimi učiteľkami Mgr. Evou Pohrebovičovou a Mgr. Zuzanou Malíškovou kúpeľné mesto Piešťany. Prehliadka mesta začala pri Kolonádnom moste, viedla cez kúpeľný ostrov. Nezabudli sme ani na tradičnú fotku pri typickej soche Barlolámača, ikone piešťanských kúpeľov. Nasledovala plavba loďou po rieke Váh, na ktorú sa deti veľmi tešili a s radosťou si ju užili. Poslednou zastávkou v prehliadke mesta bola pešia zóna, kde si deti kúpili zmrzlinu či malý suvenír na pamiatku.

            Mgr. Eva Pohrebovičová

          • Prihláška na stravovanie v ŠJ v školskom roku 2023/2024

          • Vážení rodičia,

            do 30.6.2023 je možné prihlásiť dieťa na stravovanie v ŠJ, deti z MŠ sú zapísané na stravovanie na základe príhlášky do MŠ.

            Prihlasovanie je spustené elektronicky v Edupage v sekcii PRIHLASOVANIE. 

            Ceny za stravné jednotky a režijné polatky sú bez zmien, taktiež nárok na dotáciiu sa nezmenil (je bez ohľadu na čerpanie daňového bonusu; tak ako od 1.5.2023).

            POZOR!!! O dotáciu na obdobie od 1.9.2023 do 31.12.2023 treba opätovne požiadať - taktiež elektronicky v Edupage v časti ŽIADOSTI.  Viac na https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u23/u238/u4454/u4450

            Nové platby za školský rok 2023/24 budú priradené prihláseným žiakom 31.7.2023.

            Prihláška na stravovanie bude akceptovaná, ak budú za žiaka uhradené všetky nedoplatky a bude uhradená prvá platba vo výške režijných nákladov do 20.8.2023. 

          • OZNAM - platby

          • Vážení rodičia,

            žiadame Vás o kontrolu stravovacích účtov Vašich detí za odobratú stravu, za školné ŠKD a MŠ.

            Dávame do pozornosti, že poplatky za dieťa treba mať uhradené do 3.7.2023; resp. deti v letnom ŠKD a v MŠ do 21.7.2023. V prípade, že nebudú poplatky uhradené nebude akceptovaná prihláška žiaka na stravovanie alebo do ŠKD na ďalší školský rok. 

            Preplatky žiakom končiacim vzdelávanie v našej škole budú vrátené na účet do 31.7.2023.

            Preplatky ostatných žiakov, ktorí pokračujú v stravovaní budú prevedené do nového školského roka.

            Informácie o platbách: https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u22/u174/u2679

             

            Vedúca ŠJ Ing. Oborilová

          • Beseda s hercom Vladimírom Jedľovským

          • Žiaci sa s literárnou a umeleckou činnosťou stretávajú v školskom prostredí napríklad na hodinách literárnej výchovy. Chceli sme im viac priblížiť umelecký svet cez skúsenosti človeka – herca. Sme veľmi radi, že naše pozvanie prijal pán Vladimír Jedľovský, herec Divadla Jána Palárika v Trnave a známy dabingový herec. Počas hodinovej besedy obohatil našich šiestakov o svoje skúsenosti s budovaním svojej hereckej kariéry. Otázok zo strany žiakov bolo veľa. Dozvedeli sme sa informácie nielen o jeho začiatkoch, rozvíjajúcej sa kariére, ale aj o jeho záľubách a koníčkoch. Srdečne ďakujeme p. Jedľovskému, že si vo svojom nabitom programe našiel čas a zavítal do našej základnej školy. Na záver mu Ema Branišová zo 6.A odovzdala ručne vyrobenú pohľadnicu s osobným poďakovaním za celý šiesty ročník.

            Mgr. Andrea Kosmálová

          • Školský výlet VIII.A a VIII.B

          • 20. júna 2023 uzavreli žiaci 8. ročníka s Mgr. Vierou Gažovičovou a Mgr. Katarínou Dzurekovou sériu školských výletov v tomto školskom roku. Absolvovali výlet vlakom do Devínskej Novej Vsi, odtiaľ na Sandberg a na hrad Devín, kde po vzore štúrovcov dostali slovanské mená. Po prehliadku hradu sa ešte zastavili pri pamätníku obetí železnej opony. 

          • Školský výlet - IV.A a IV.B

          • V piatok 16. júna sa štvrtáci zúčastnili školského výletu s pani učiteľkomi Mgr. Evou Hečkovou a Mgr. Andreou Mrázovou. Najprv sa zastavili vo Farmaparku Lubina. Pozreli si zvieratká, oboznámili sa s ich chovom a mohli si niektoré z nich aj nakŕmiť. Videli nielen domáce zvieratá, ako kačky, prasiatka, ovečky, sliepky, zajace, husi a pod., ale aj lesné ako jelene, daniele a tiež cudzokrajné ako lamy, klokany atď. Potom sa zastavili v Podolí, kde si pozreli v Parku miniatúr naše známe historické pamiatky v zmenšenej podobe. Pútavým rozprávaním sa dozvedeli čo to z našej minulosti a mali možnosť vidieť niektoré naše hrady a zámky v pôvodnej podobe. Po prehliadke nasadli do autobusa a odviezli sa do Čachtíc. Po náročnej pešej túre sa presunuli na Čachtický hrad. Tu im pani sprievodkyňa poukazovala priestory hradu a porozprávala o jeho histórii. Spokojní a plní nových zážitkov a informácií sa vrátili domov.

            Mgr. Eva Hečková

          • Celoslovenské Superfinále - 5. miesto v atletike žiačky

          • V utorok 13.6.2023 vybojovali v Superfinále Školského športu v atletickej súťaži žiačky zo Suchej nad Parnou bravúrne 5. miesto. Tím tvorili Kristína Kulichová, Soňa Stanová, Sofia Supeková, Alexandra Krajčovičová, Viktória Balážová a Nina Liptáková.

            V konkurencii 10 tímov z celého Slovenska sa naše baby nestratili a boli sme veľmi hrdé, že medzi atletickými velikánmi zaznelo aj meno našej školy. Ďakujeme dievčatám aj pani učiteľke Kalužákovej za výbornú reprezentáciu a klubárom pod vedením p. Vadovičovej za podporu a výrobu transparentu na povzbudenie. 

            Počas dňa sa v areáli XBionic Sphere v Šamoríne-Čilistove konali rôzne sprievodné podujatia, pripravená bola funzóna, prezentovali sa rôzne športové asociácie a babám sa podaril úlovok - foto s Emmou Zapletalovou (ME do 23 rokov v behu na 400 m) či s Marekom Hamšíkom. 

            Krásny športový deň plný zápolenia, bojovnosti, ale aj zábavy bol pre dievčatá odmenou za ich vynaložené úsilie počas roka na školských súťažiach.

        • Voľné pracovné miesta v ZŠ
          • Voľné pracovné miesta v ZŠ

          • Informujeme o voľných pracovných miestach v škole:

            Učiteľ/ka ANJ na 100% úväzok - žiadosti spolu s profesijným životopisom je možné posielať do 23.6.2023, pohovory vybraných uchádzačov budú prebiehať 27.6.2023.

            Administratívny pracovník - žiadosti spolu s profesijným životopisom je možné posielať do 30.6.2023, pohovory vybraných uchádzačov budú prebiehať 4.7.2023. Prax v administratíve výhodou.

            Viac informácií nájdete na https://zssucha.edupage.org/job

        • Voľné pracovné miesta v materskej škole
          • Voľné pracovné miesta v materskej škole

          • Informujeme o voľných pracovných miestach v MŠ.

            Na základe navýšenia počtu tried MŠ o 1 triedu hľadáme do svojho pracovného kolektívu od nového školského roka:

            - dve učiteľky predprimárneho vzdelávania (žiadosti prijímame do 25.6.2023, pohovory budú 27.6.2023)

            - jednu upratovačku do materskej školy (žiadosti prijímame do 30.6.2023, pohovory budú 3.7.2023)

            Viac informácií o požiadavkách na jednotlivé pozície nájdete https://zssucha.edupage.org/job/

            Žiadosti o prijatie do zamestnania, profesijný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov zasielajte na zssuchanadparnou@gmail.com 

        • VYHRALI SME - Čerstvé hlavičky
          • VYHRALI SME - Čerstvé hlavičky

          • A práve na MDD nám bola doručená super správa. ZŠ Suchá nad Parnou sa stala víťazom súťaže spoločnosti Kaufland Čerstvé hlavičky. Čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší, máme viac energie a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Od budúceho školského roka budú všetci žiaci našej školy dostávať raz týždenne ovocie.

            Ďakujeme všetkým, ktorí za nás hlasovali v tejto súťaži (žiakom, zamestnancom školy, rodičom, príbuzným našich žiakov a ostatnej verejnosti). Je vidno, že ak sa spojíme viacerí za dobrú vec, vieme spolu zabojovať a dosiahnuť úspech. Do projektu sa tento rok zapojilo až 254 základných škôl 326 materských škôl.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
      • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
      • 037836510
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje