• Triednické aktivity v V.A - Buďme jeden tím!

          • Pojašený kolektív 5.A triedy rozbehol od pondelka do piatka (16. – 20. október) akciu s názvom „Farebný týždeň“. Úlohou žiakov bolo obliecť si každý deň aspoň jeden kus oblečenia vo vopred dohodnutej farbe. V pondelok sa zo skríň vyberala čierna farba – smútilo sa za voľným víkendom. Utorok patril všetkým odtieňom modrej farby. V stredu si žiaci zladili svoje outfity dočervena. Vo štvrtok vládla v 5.A triede zelená farba a piatok patril bielej farbe. Táto triedna akcia sa žiakom skvele vydarila. Posilnila nielen ich kolektívneho ducha, ale priniesla im i veľa radosti. Vzíájomnú spoluprácu a pomoc jeden druhému preukázali aj na spoločnom púštaní šarkanov.

            Mgr. Zuzana Lukačovičová

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • V dňoch 16. – 17. 10. 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) v kategórii C. Zúčastnili sa ho žiaci 8. a 9. ročníka, ktorí si zmerali sily v 3 častiach – didaktický test, transformácia textu a ústny prejav. Žiakom nechýbala súťaživosť a snaha vyhrať. Využili svoje vedomosti, zručnosti a schopnosti nielen pri teoretických úlohách, ale aj pri čítaní s porozumením a vlastnej tvorbe textu. Žiaci preukázali svoju šikovnosť aj pri ústnom prejave. Musíme však konštatovať, že záujem o účasť v OSJL zo strany žiakov z roka na rok klesá. Najväčšou výzvou spomedzi 3 častí, ktoré musia žiaci splniť, je príprava a prednesenie rečníckeho prejavu na zadanú tému s využitím znakov rečníckeho štýlu a s uplatnením prvkov verbálnej aj neverbálnej komunikácie. S potešením však môžeme konštatovať, že žiaci sa zhostili tejto úlohy na výbornej úrovni. Úspešnými riešiteľkami školského kola OSJL sa stali žiačky z 8.B – Dáša Radvanská a Adriana Fabianová Víťazkou školského kola sa stala Dáša Radvanská, ktorá postupuje do okresného kola súťaže. Blahoželáme!

            Mgr. Andrea Kosmálová

          • Deň jablka v ŠKD

          • V ŠKD sa v popoludňajšEJ výchovnej činnosti pokračovalo s deťmi v "jabĺčkovom móde". Na Deň jablka im naše tvorivé pani vychovávateľky pripravili rôzne súťaže - športové, zábavné, tanečné,  matematické. Spoločné úsilie zavŕšili prednáškou o rôznych odrodách jabĺk spojenou s ich ochutnávkou. Najlepšie súťažné družstvo získalo vecnú odmenu. Deti si popoludnie plné zábavy užili.

          • Jabĺčková pochúťka - predaj jabĺčkových koláčikov v spolupráci s Rodičovským združením

          •  V pondelok 23.10.2023 sme pre žiakov pripravili viacreo aktivít. Asi najväčší úspech medzi žiakmi malo Jabĺčkové hodovanie, keď si žiaci počas prestávok mohli zakúpiť jablkový koláčik. Zapotili sa najmä menší žiaci, ktorí pri nákupe rátali eurá a centíky a zdokonalili svoje schopnosti pri nakupovaní :) V tejto akcii, ktorú sme pripravili spoločne s rodičmi našich žiakov sa do fondu Rodičovského združenia vyzbieralo 372,60 eur. Odovzdané boli do pokladne RZ. 

            Chceme sa poďakovať všetkým ochotným rodičom a žiakom, ktorí priniesli napečené koláčiky za ich podporu. Ďakujeme všetkým organizátorom - členom RZ,  pani učiteľkám a žiakom z krúžku Mgr. Blažkovej - a aj pani upratovačkám, ktorým sme narobili "trošku" neporiadku.  Tešíme sa na ďalšie spoločné aktivity, ktoré spolu s RZ plánujeme.

          • Deň jablka v našej škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka v našej škole.

            "Červené jabĺčko vo vrecku mám – určite všetci poznáte známe slová slovenskej ľudovej piesne. Jablko je na prvý pohľad obyčajné ovocie. U nás na Slovensku nesmie chýbať v žiadnej záhrade. Mnohí z nás mu však nevenujeme pozornosť, jablká berieme ako samozrejmosť. Viete však, že existuje aj Deň jabĺk? Je to 21. október! Jabĺčka si takýto deň určite zaslúžia, pretože patria medzi najzdravšie druhy ovocia. Tento vzácny deň sme si pripomenuli aj my – žiaci Základnej školy v Suchej nad Parnou. Oslava Dňa jablka sa u nás v škole uskutočnila v pondelok 23. 10. 2023. Počas veľkej prestávky (po 2. vyučovacej hodine) sa konala jablková hostina, výstava jabĺčok, ale aj vedomostný kvíz. Žiaci i učitelia sa obliekli do jabĺčkových farieb – červenej, zelenej alebo žltej. Výsledky súťaže JABLKOVÝ KVÍZ: 1. stupeň – Katka Kollarovičová (1.A) – 6 bodov Patrik Srnák (3.B) – 6 bodov Andrej Tománek (4.A) – 6 bodov 2. stupeň – Matej Karady (6. ročník) – 11 bodov Dáška Radvanská (8.B) – 10 bodov Elizabeth Angletová (5.B) – 10 bodov Výsledky súťaže NAJ JABLKO 1. stupeň - najväčšie jablko – Amélia Štamberská (3.B) - najkrajšie jablko – Marek Čarnoký (1.A) - najdivnejšie jablko – Daniel Šoltés (2.B) 2. stupeň - najväčšie jablko – Natália Slobodová (5.A) - najkrajšie jablko – Elizabeth Angletová (5.B) - najdivnejšie jablko – Jakub Samek (6. ročník) Ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na tomto výnimočnom dni. "

        • Smútočné oznámenie
          • Smútočné oznámenie

          • So zármutkom sme prijali smútočnú správu, že dňa 23.10.2023 zomrel  bývalý pán učiteľ našej školy  Mgr. Štefan Chmelár vo veku 88 rokov. Na škole pôsobil desiatky rokov a rukami mu prešlo niekoľko generácií žiakov. Nech odpočíva v pokoji!

          • Jesenné tvorenie v ŠKD - oddelenie Beatky Vandákovej

          • Jeseň sa už prehupla do druhej polovice a klubári toho veľa navytvárali - učili sa navzájom komunikovať (pavučinka), vytvárali jeseené obrázky, pripomenili si deň jablka a nezabudli ani na starkých a vytvorili im darček v podobe paierovej šálky na čaj s venovaním a prekvapením. 

          • Prevádzka MŠ počas jesenných prázdnin

          • Materská škola je otvorená počas jesenných prázdnin pre záväzne prihlásené deti - V prípade ochorenia dieťaťa, treba deiťa prihlásené na pobyt počas prázdnin odhlásiť zo stravovania cez Edupage.

            Riadna prevádzka MŠ sa obnoví vo štvrtok 2.11.2023

            Vedenie školy

          • Výučba na dopravnom ihrisku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výučba na dopravnom ihrisku.

            Dňa 2. a 3. 10. 2023 absolvovali žiaci 1. stupňa výučbu na detskom dopravnom ihrisku v Trnave. Po teoretickej príprave si vyskúšali rôzne dopravné situácie ako chodci, cyklisti alebo vodiči motokár. Deti sa učili správne reagovať na dopravné značky, semafor, či jazdiť správne po kruhovom objazde. Dúfame, že naučené pravidlá cestnej premávky uplatnia aj v praktickom živote.

          • Dejepisná exkurzia šiestakov na tajomný Molpír

          • Žiaci 6. ročníka absolvovali vo štvrtok 12.10.2023 exkurziu na tajomné hradisko Molpír (Smolenice), na tajomné miesto, kde to dýcha skutočnou históriou. Najprv navštívili miestne múzeum v Smoleniciach a videli exponáty z halštattského. hradiska Molpír.  Jedna miestnosť patrí vynálezcovi padáka Štefanovi Baničovi. Zaujímavá je .expozícia starých kníh zo 17. - 19. storočia z farskej knižnice a mohli vidieť Bernolákov Slovár... Na chodbách je zdokumentovaná história obce v obrázkoch. Flóra a fauna Smoleníc a okolia spolu s minerálmi sú v ďalšej miestnosti. V poslednej miestnosti je etnografia Smoleníc a okolia. Potom sme sa vybrali po stopách pravekých obyvateľov a prešli sme náučným chodníkom Molpír. Výstup na hradisko žiaci zvládli, potešili sa nádhernými výhľadmi na Hlbočiansku dolinu, Smolenický zámok. Exkurziu pripravili Mgr. Ludmila Kalužáková a Mgr. Katarína Dzureková

          • Jesenné tvorenie v ŠKD

          • Jesenné slniečko po rannej hlme predsa len vykuklo a potešilo nás svojimi lúčmi na spoločnej akcii Jesenné tvorenie v školskom klube - 12.10.2023. Okrem vyrezávania tekvíc spolu si naši klubári užili výrobu rôznych jesenných výtvorov - postavičky a zvieratká z gaštanov, kukuriční panáčikovia, maľované tekvičky, ježkovia - to všetko zvládli detičky pod vedením našich tvorivých pani vychovávateliek. Mama, tato zase pomáhali deťom vyrezať svetlonosov. Veľký úspech mal aj  retro jesenný fotokútik či hod šišiek a gaštanov do pripravených rekvizít. Pre detičky naše pani kuchárky pripravili vynikajúci mrkvový koláčik a ovocný čajík, ktorých ich veľmi potešil. Svetlonosov si detičky mohli zobrať domov a zoprá vzáacnych kúskov nám v škole ostalo a ráno v prítmí nás rozveselili pri vstupe do školy. A ďalšie prekvapenie ich čakalo v podobe upečených tekcivových jadierok, ktoré im na druhý deň prinielsa Miladka Krajáčová.

            Ďakujeme v mene všetkých zúčastnených pani vychováteľkám za zabezpečenie tejto školsko-rodinnej akcie, za sponzorské vybavenie tekvíc a všetkým ostatným, ktorí nám vypomohli s prípravou podujatia.  

          • Krúžok S láskou k prírode

          • Na škole sa tento rok rozbhol krúžok pre žiakov, ktorých zaujíma príroda a jej ochrana. Zapojili sme sa do októbrovej výzvy KlimaTYzuj sa, ktorej cieľom bolo vypátrať odrodu a pôvod jablka. Dozvedeli sme sa tiež, čo je uhlíková stopa a že najmenšiu uhlíkovú stopu zanecháme, ak uprednostníme domácich dodávateľov alebo jablká z vlastnej záhrady. Výzvo sme sa zapojili do súťaže a čakajú nás ďalšie výzvy.

            Mgr. Lujza Blažková

          • Vyhodnotenie jesenného zberu papiera

          • Jesenný zber papiera máme za sebou. Bol oveľa úspešnejší, ako predošlý rok. Spolu sa nám podarilo vyzbierať neuveriteľných 11395 kg papiera, minulý rok len 6103 kg papiera.

            VÝSLEDKY:

            Trieda:

            1. miesto: 4.A trieda  (122,43 kg/žiak)

            2. miesto: 3.B trieda (78 kg/žiak)

            3. miesto: 3.A trieda (55,29 kg/žiak)

             

            Jednotlivci:

            1. miesto: Hajiček Matias (3.A trieda, 821 kg)

            2. miesto: Kasanický Alexander (3.B trieda, 814 kg) *

            3. miesto: Huljaková Ema (4.A trieda, 793 kg) *

            * ospravedlňujeme sa, zmenilo sa poradie jednotlivcov (vyskytla sa chyba pri sčítaní). Poradie je už správne opravené. Za vzniknutú chybu sa ospravedlňujeme

            Víťazi, aj víťazné triedne kolektívy boli odmenené vecnými cenami zakúpenými z fondu RZ. Finančný výťažok za 11395 kg papiera bude odovzdaný do fondu RZ.

            Ďakujeme všetkým deťom, ich rodičom, príbuzným a zamestnancom školy, ktorí sa do zberu zapojili.

            Víťazom srdečne blahoželáme!

          • ZBER GAŠTANOV

          • Oznamujeme vám, že oddnes 12.10.2023 začína na škole zber gaštanov pre účely PZ Zvončín - Dolinky. Gaštany sa zbierajú pre zvieratká na zimné prikrmovanie.

            V škole, pri p. vrátnikovi bude umiestnená krabica, do ktorej môžete gaštany vhadzovať.

            Pomôžme zvieratkám cez zimu.

          • OZNAM

          • Oznamujeme vám,

            že "Jesenné tvorenie v ŠKD" sa presúva na STREDU 11.10. 2023 o 15:00h z dôvodu nepriaznivého počasia.

            Tešíme sa na vašu účasť!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
        • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
        • 037836510
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje