• Škola v prírode - 5. a 6. ročník - Vysoké Tatry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode - 5. a 6. ročník - Vysoké Tatry.

            Po trošku predĺženej ceste vlakom (keď sme 90 minút strávila navyše na stanici Východná kvôli nahlásenej bombe v inom vlaku pri Kysaku) sme tušili, že táto škola v prírode bude bombová.  45 žiakov 5. a 6. ročníka úspešne dorazilo do Detského raja v Tatranskej Lesnej. 5 dní pobytu sme využili naplno: výchádzka do Tatranskej Lesnej, zoznamovacia párty, turistika na Štrbskom plese (Popradské pleso sme kvôli komplikáciám v doprave museli zrušiť), Starý Smokovec- Hrebienok- Studenovodské vodopády- Obrovský vodopád; vychádzka do Starého Smokovca - návšteva Tricklandie, vychádzka do Tatranskej Lomnice - Botanická záhrada a Múzeum TANAP-u, film o Kamzíkoch. Aj keď sme toho počas dňa pomerne dosť nachodili (niektorých musím pochváliť, že sme sa hecovali a v posledný deň sme zvládli návrat z Lomnice na ubytko za 24,5 min. narozdiel od prvého dňa, keď to trvalo 43 min.), aj tak mali a aj pani učiteľky energiu na spoločné súťaže a zábavy - turnaj vo futbale a vybíjanej; spoločnské hry, záverečná chodbovica - spev piesní (každá trieda a aj pnai učiteľky zaspievali spoločne pieseň, vyhodnotenie najpomocníkov, najturistov, najčistejšiu izbu, najtichšiu izbu, najpapkáča, najlepších hráčov hier... a všetky deti dostali drobnú pozornosť z RZ (magnetickú záložku a tatramelku) za ich výkon a správanie sa. Pani učiteľky potešili poďakovania od rodičov, ale najmä radosť v očiach detí a úsmevy na tvári (aj keď niekedy trošku požundrali--"zase peši" Máme na čo spomínať, spoločných zážitkov bolo nespočetne veľa.

            Mgr. Dzureková, Mgr. Jankovičová, Mgr. Kosmálová a Anička Matúšková 

          • Výsledky celoslovenského Testovania 9

            • Bolo testovaných všetkých 43 žiakov 9. ročníka.
            • V oboch predmetoch  naši deviataci skončili nad hranicou slovenského priemeru, v slovenskom jazyku o 4,2 %, v matematike až o 8,8 %.
            • Oba predmety spravil nad 90% jeden žiak a sedem žiakov dosiahlo nad 90% v jednom predmete.
            • V matematike spravilo T9 nad 80 %  5 žiakov.
            • V slovenskom jazyku spravili T9 nad 80 % 7 žiakov.
            • V matematike dosiahlo lepší výsledok ako priemer SR 32 žiakov zo 42 a v slovenskom jazyku dosiahlo lepší výsledok ako priemer SR žiakov 26 žiakov zo 43. Všetkým týmto žiakom patrí naša pochvala.
            • Poďakovanie patrí pani učiteľkám, ktoré žiakov pripravovali na testovanie a venovali im čas aj na záujmovom krúžku, ktorý však viacerí žiaci "odignorovali" a nepodarilo sa nám ich motivovať k systematickej príprave. 
          • Suchovská pätnástka 20.5.2023

          • Tradičná bežecká súťaž Suchovská pätnástka, kategória deti a žiaci, sa konala v náhradnom terníme v predposlednú májovú nedeľu. Súťaže sa zúčastnilo 58 detí, pričom najväčší záujem prejavili deti z materských škôl. Všetkým zúčastneným deťom sa ušla sladká odmena a bublifuk; víťazi okrem pamätných diplomov a medailí získali drobné vecné ceny. 

            Výsledky (u žiakov, ktorí nenavštevujú našu školu sú uvedené len iniciály)

            MŠ dievčatá:

            1. miesto - Zorka Krajčovičová a Adelka Vavrová; 2. miesto - Katka Kollarovičová, 3.miesto - Ema Filičková

            MŠ chlapci: 1. miesto - Marek Čarnoký, 2. miesto - Oliver Tranžík, 3. miesto - Dominik Lastovička

            ZŠ 1.-2.ročník: 1. miesto - Aleš Benedek; 2. miesto - Viktória Bobeková, 3. miesto - Maxim Kasar 

            ZŠ 3.-4.ročník: 1. miesto - žiačka M.B. z Dolných Orešian, 2. miesto - žiačka N.P. zo Suchej, 3. miesto - Alexandra Klimová 

            ZŠ 5.-6.ročník: 1. miesto - Alenka Radvanská, 2. miesto - Richard Kováčik, 3. miesto - dievča T. Š. zo Suchej

            ZŠ 3.-4.ročník: 1. miesto - Kristína Kulichová, 2. miesto - Matúš Fridrich, 3. miesto - Matej Jakubčík.

          • Bravóóó, bronz z krajských Majstrovstiev v atletike žiačok.

          • V utorok, v chladnom a neprívetivom počasí, vybojovali naše žiačky - Kristína Kulichová (IX.A), Viktória Balážová (VIII.A), Soňa Stanová (VIII.A), Alexandra Krajčovičová (VIII.A), Sofia Supeková (VIII.B) a Nina Liptáková (VII.B) bronzové miesto. V individuálnych disciplínach získali: v štafete 4x60m tretie miesto (Balážová Stanová, Kulichová a Supeková),  vo vrhu guľou 3. miesto Kulichová, v skoku do výšky a v skoku do diaľky Stanová 2. miesta, v behu na  60 m Kulichová 1. miesto, Supeková Sofia  4. miesto 800m, Liptáková 4. miesto skok do výšku.... V náročnej konkunrencii uspeli aj naše dievčatá a to aj tie, ktoré sa atletike profesionálne nevenujú a získali pre školu dôležité body k víťazstvu. Chuť športovať na telesnej výchove, venovať sa športu na krúžkoch a v športovom klube, doviedla naše baby k cennému víťazstvu.

            Veľmi nás mrzí, že dievčatá počas okresného aj krajského kola, prišli z dôvodu chýb na strane usporiadateľa o slávnostné prevzatie ceny priamo na súťaži a majstrovský pohár im bude odovzdaný dodatočne. V škole sa im však dostane patričnej vďaky a ocenenia. 

            Mgr. Kalužáková Ľudmila

          • Exkurzia siedmakov - Banská Štiavnica

          • Žiaci siedmeho ročníka sa zúčastnili dejepisno-prírodovednej exkurzie v Banskej Štiavnici. Spolu s triednymi učiteľkami navštívili Starý zámok, ktorý je považovaný za kamennú kroniku mesta. Siedmaci si prezreli expozíciu o najstarších dejinách regiónu, tiež expozície streleckých terčov, kováčstva, slávnu fajkársku dielňu či výstavu Barokovej plastiky a Kalvária v azyle. Najviac ich však zaujal stredoveký žalár vo veži Himmelreich. Ďalšie kroky smerovali do Nového Zámku, kde sa oboznámili so zaujímavou prehliadkou o tejto protitureckej renesančnej pevnosti. No "najatraktívnejším" programom celého dňa bolo Banské múzeum v prírode. S prilbou, v plášti a s baterkami v rukách žiaci zažili dobrodružnú výpravu s veľmi presvedčivým výkladom v Štôlni Bartolomej. Po tomto extra zážitku smerovali ich kroky domov. Z celého dňa si deti priniesli mnoho zážitkov.

            Mgr. Pokrývková Tatiana, Mgr. Izakovičová Lujza

          • Deň matiek - vystúpenie detí zo škôlky a školy

          • Druhú májovú nedeľu, 14.5.2023, sa v Kultúrnom dome v Suchej nad Parnou, slávil Deň matiek. Pri tejto príležitosti deti zo Základnej a materskej školy Suchá nad Parnou pod vedením pedagógov pripravili program pre plnú sálu mamičiek, babičiek a rodičov.  Svojím vystúpením potešili škôlkari, žiaci školy z dramatického krúžku, folklórneho krúžku, flautového krúžku a krúžku spoločenských tancov. Program obohatili svojím spevom talentované žiačky školy a spestrením bola aj recitácií básní. Ďakujeme všetkým pani učiteľkám za hodiny príprav programu a deťom, ktoré venovali svoj voľný čas príprave tohto krásneho programu a nabrali odvahu vystúpiť pred veľkým publikom.  

          • Bežecká súťaž Suchovská 15 pre deti

          • Súťaž v behu Suchovská 15 pre deti (nielen pre žiakov našej školy) sa bude konať v sobotu 20.5.2023. Pre urýchlenie registrácie spúšťame prihlasovanie súťažiacich v systéme Edupage do štvrtka 18.5.2023.

            Registrácia súťažiacich a prevzatie si štartovného čísla bude v Kultúrnom dome v Suchej nad Parnou od 10.00 do 10.45 hod. Štart súťaže je o 11.00 hod.

            Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Žiaci 8. ročníka na divadelnom predstavení v DAB v Nitre

          • Žiaci 8.A a 8.B triedy spolu s pani učiteľkami Mgr. Andreou Kosmálovou a Mgr. Miladou Sekerovou sa dňa 2.5.2023 zúčastnili divadelného predstavenia v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Divadelná hra Rozsobáše bola adaptáciou piatich poviedok Boženy Slančíkovej Timravy. Dramatizácia spracovávala aktuálnu tému rozpadu medziľudských vzťahov, susedské škriepky či majetkové vzťahy. Počas 180 minút sa žiakom naskytol pohľad na časy minulé, ktoré v mnohom pripomínali súčasné pomery. V tom práve spočíva majstrovstvo tvorby poprednej spisovateľky realizmu – B.S.Timravy.

            Mgr. Andrea Kosmálová

          • Exkurzia druhákov - Včelovina Smolenice

          • Žiaci 2. ročníka s Mgr. Zuzanou Malíškovou a Mgr. Evou Pohrebovičovou navštívili areál Včeloviny v Smoleniciach, kde si doplnili svoje vedomosti o včelách získané na prvouke. Najskôr sa prešli záhradou, kde sa dozvedeli komu slúži včelí domček, zoznámili sa so starými úľmi, ochutnali tri druhy medu, zatancovali si včelí tanec, hľadali cestu v bludisku. Vo vnútornej časti areálu využili získané vedomosti o živote včiel, dokonca pozorovali živé včielky za sklom. Na záver si deti vyrobili sviečky z včelích plástov a kúpili včelie produkty a darčeky.

            Mgr. Zuzana Malíšková 

          • Výber voliteľného predmetu do 7. ročníka 2023/24

          • Naša škola ponúka žiakom budúcoročného 7. ročníka na výber voliteľný predmet, ktorý sa bude vyučovať 2h týždenne od 7. do 9. ročníka. Nemecký jazyk  alebo fenomény sveta - predmet zameraný na medzipredmetovú výučbu modernými vzdelávacími prostriedkami (fyzika, biológia, geografia, dejepis a mediálna výchova). Bližšie informácie nájdete na odkaze https://www.fenomenysveta.sk/vstup. Žiakom 6. ročníka boli oba predmety predstavené. Výber predmetu treba označiť v šasti Prihlasovanie v Edupage.

          • Deň matiek - pozvánka

          • Obecný úrade v Suchej nad Parnou  v spolupráci so Základnou školou s materskou Suchá nad Parnou Vás pozýva na kultúrno-spoločenské podujatie Deň matiek, ktoré sa uskutoční v nedeľu 14. mája o 15.00 hod. v kultúrnom dome.

            V programe vystúpia deti z materskej a základnej školy.

            Srdečne vás pozývame!

          • Hlasujme v súťaži o ovocie pre žiakov školy

          • Pripomíname, že máme možnosť vyhrať ovocie pre žiakov našej školy.  Hlasuje sa do 31.5.2023.

            Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať - www.cerstvehlavicky.sk

            Následne sa bude už len prihlasovať. Hlasovať je možné každý deň za školu.  

            Aj keď sme zatiaľ prví, poďme zvýšiť náš náskok:) Hlasuje sa ešte 21 dní!!!

            Aktuálny stav 10.5.2023 o 10:56 

          • Výtvarná súťaž Plameň

          • Po sérii športových úspechov sa zadarilo žiačkam našej školy aj vo výtvarnej súťaži. Do súťaže Plameň sa zapojila škola na základe výzvy ÚO dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v Trnave. 

             Výsledky súťaže: 

            Územné kolo Trnava:      kategória II. – 2.miesto Nina Šústová ZŠ Suchá n/P.

                                                    kategória III. – 1.miesto Nela Dekanová ZŠ Suchá n/P.

                                                                              2.miesto Nina Krchňáková  ZŠ Suchá n/P.

                                                                              3.miesto Ema Branišová ZŠ Suchá n/P.

            Dievčatám blahoželáme k výsledkom, ceny si prebrali v sobotu 6.5.2023 na hasičskej zbrojnici vo Voderadoch pri príležitosti konania jarného kolo Hry Plameň 2023. Ďakujeme rodičom dievčat, že zabezpečili ich účasť na podujatí a poskytli fotografie. 

        • Prihlasovanie na predmety v budúcom školskom roku
          • Prihlasovanie na predmety v budúcom školskom roku

            • Vážení rodičia,

              od 4. mája 2023 do 9. mája 2023 je prostredníctvom Edupage cez rodičovské konto - časť Prihlasovanie/Ankety spustené online záväzné prihlasovanie žiakov na ETV/NBV, do ŠKD a žiakov 3. ročníka na cudzí jazyk pre budúci školský rok 2023/24. 

            • Ostatné prihlasovania (výber voliteľného predmetu do 7. ročníka) a prihláška do letného školského klubu budú spustené na konci budúceho týždňa. 

            Vopred ďakujeme za dodržanie termínu prihlasovania. Vedenie školy

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
        • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
        • 037836510
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje