• Zápis detí do materskej školy na rok 2023/24

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou po dohode so zriaďovateľom oznamuje rodičom, že zápis detí na predprimárne vzdelávanie v materskej škole na školský rok 2023/2024 sa uskutoční v budove materskej školy v nasledujúcich termínoch:

            09.05.2023 až 10.05.2023   v čase od 8:00 do 13:00                                                                              11.05.2023 až 12.05.2023    v čase od 12:00 do 16:00

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v zmysle zákona NR SR 209/2019 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole.

            Dieťa sa na predprimárne vzdelávanie prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú podáva zástupkyni materskej školy. Žiadosť o prijatie podpisujú obaja zákonní zástupcovia. V inom prípade, potrebujeme písomný súhlas druhého zákonného zástupcu. Tlačivo nájdete tu: Čestné vyhlásenie druhého ZZ

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie vyplňte elektronicky,  na webstránke https://zssucha.edupage.org/register/, vytlačenú, a podpísanú žiadosť prineste do MŠ v určenom čase. Spolu s prihláškou prineste na kontrolu zadaných údajov rodný list dieťaťa.

            Povinnou prílohou žiadosti je potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti navštevovať kolektívne zariadenie. Tlačivo nájdete tu: Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti

            V prípade, že žiadosť nemôžete vyplniť elektronicky, tlačenú žiadosť si môžete prevziať v materskej škole a po vyplnení a potvrdení o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast s údajom o povinnom očkovaní odovzdať v stanovenom termíne.

            Vážení rodičia, chceme Vás požiadať o vytlačenie a vyplnenie tlačiva ohľadom podpisov zákonných zástupcov - ak sa dohodnú zákonní zástupcovia, rozhodnutie o prijatí možno doručiť len jednému z nich, čo by škole pomohlo, aby nemusela vydávať rozhodnutia obom rodičom. Túto vzájomnú dohodu deklarujú zákonní zástupcovia písomným vyhlásením  podľa § 144a ods. 4 školského zákona - Súhlas ZZ s vydaním jedného rozhodnutia 

            Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie

            Dátum a čas doručenia prihlášky nie je rozhodujúci .

            Do naplnenia kapacity detí materskej školy sa prijímajú deti na predprimárne vzdelávanie nasledovne:

            • 1. Prednostne sa prijímajú: deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, t.j. deti, ktoré dosiahnu 5 rokov do 31.8.2023 a deti, ktoré dosiahli vek 6 rokov a pokračujú v povinnom predprimárnom vzdelávaní a deti zamestnancov.

            • 2.  Následne sa budú prijímať deti s trvalým pobytom v obci Suchá nad Parnou podľa veku od najstarších detí.
            • 3. Počas školského roka môžu byť deti prijímané, ak to umožní kapacita materskej školy.

            • Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do materskej školy a určení adaptačného alebo diagnostického pobytu bude vydané do 30. júna 2023.

          • Predkolo okresných majstrovstiev vo futbale žiakov

          • Dňa 28.4.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného predkola vo futbale žiakov základných škôl. Akcia bola určená pre chlapcov 5. až 7. ročníka. Usporiadateľskou školou bola ZŠ s MŠ Spartakovská v Trnave. Turnaja sa okrem tímu z domácej školy zúčastnila naša škola a ZŠ s MŠ Majcichov. Našu školu reprezentovali žiaci: V. trieda: Bejdák Alex, Krčula Mathias, Minarovič Lukáš, Pohrebovič Matej, Repáň Maxim, VI. A.: Náton Samuel, Monsberger Filip, VII. A.: Kovačič Róbert, VII. B.: Hudek Martin, Minárik Matúš. Umiestnenie škôl: 1. miesto: ZŠ s MŠ Majcichov, 2. miesto: ZŠ s MŠ Spartakovská, 3. miesto: ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou. Výsledky zápasov: Majcichov - Spartakovská 2:0, Suchá - Majcichov 0:0, Suchá - Spartakovská 0:1. Do okresného kola postupuje škola umiestnená na 1. mieste.

          • Okresné majstrovstvá žiačok vo futbale - 3. miesto

          • Dnes vybojovali žiačky našej školy 3. miesto v okresnom kole majstrovstviev vo futbale žiačok. Školu úspešne reprezetentovali Balážová Nela (VII.B), Branišová Ema (VI.A), Filová Simona (VII.A), Hrčková Vanesa (VI.A), Hubináková Liliana (VI.B), Krchňáková Nina (VI.A), Liptáková Nina (VII.B), Orlická Paulína (VII.A) a Supeková Stela (VI.B). Sme radi, že pokračujú vo víťaznej šnúre a nezľakli sa ani futbalu. Je radosť sledovať, ako ich šport a hlavne pohyb baví a radi reprezentujú našu školu. Len tak ďalej, baby do toho!

        • Ponuka práce
          • Ponuka práce

          • ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou hľadá do svojho pracovného kolektívu nového zamestnanca na pozíciu 

            ŠKOLNÍK.  Termín nástupu je od 1.7.2023.  Viac informácií nájdete -  TU

            Vašu žiadosť spolu so životopisom a dokladom o vzdelaní (kópia) doručte na adresu školy do 26. 5. 2023:

            ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou, Suchá nad Parnou 55, 919 01 Suchá nad Parnou

            Kontaktná osoba: Mgr. Marián Mihok, tel. 0903 580 155, zssuchanadparnou@gmail.com

          • 1. miesto - Okresné majstrovstvá starších žiačok v atletike

          • Naše žiačky v atletickej okresnej súťaži reprezentovali školu ako jednotlivci a rovnako aj ako družstvo, ktoré zbieralo body za jednotlivé disciplíny. Súťažili v disciplínach beh na 60 m, beh na 800m, skok do diaľky, skok do výšky, hod kriketovou loptičkou, vrh guľou, štafeta. Umiestnili sme sa v rámci okresného kola na krásnom prvom mieste, a postupujeme ako družstvo žiačok do krajského kola súťaže. Našu školu reprezentovali žiačky Kulichová Kristína, Stanová Soňa, Krajčovičová Alexandra, Balážová Viktória, Liptáková Nina, Supeková Sofia.

            Ďakujeme všetkým za vzornú reprezentáciu, blahoželáme k medailám a držíme palce v krajskom kole.

            Mgr. Kalužáková Ľudmila

          • Folklórny krúžok na Pálení Moreny v obci

          • 1.4.2023, 21 dievčat z folklórneho krúžku spolu s obyvateľmi obce Suchá nad Parnou vyniesli Morenu k potoku na Husacie námestie. Tam sme Morenu zapálili a hodili do potoka. Od potoka sme do kultúrneho domu priniesli ,,Letečko" a následne sme pred návštevníkmi vystúpili ľudovým pásmom ,,Nesieme Vám nové leto."

            p. Gabriela Vadovičová

          • Vynášanie Moreny

          • Ako každý rok aj tento rok sme privítali jar vynesením Moreny. Morenu vyrobili a niesli žiaci 4. B triedy za účasti ostatných žiakov 1. stupňa. Po príchode do areálu školy mali deti pripravený krátky kultúrny program pod vedením vychovávateľky Vadovičovej.

            Mgr. Želmíra Mišová

          • Krajské kolo súťaže Olympijský odznak všestrannosti

          • Naši žiaci sa zúčastnili krajského kola Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV) v Bratislave. Pri otváracom ceremoniáli okúsili atmosféru Olympiády a osobne sa stretli s viacnásobnou olympijskou medailistkou Zuzanou Rehák-Sťefečekovou.

            Našu školu reprezentovalo 8 členné družstvo zložené z párov chlapec a dievča zo 6. až 9. ročníka. Ema Branišová, Samuel Náton, Nina Liptáková, Róbert Kovačič, Soňa Stanová, Samuel Gažo, Kristína Kulichová a  Adrián Kollár. Absolvovali prekážkovú dráhu, ktorá overila ich rýchlosť a obratnosť. V rámci krajského kola obsadili pekné 4. miesto, do krajského kola sa prebojovalo 13 škôl. Za úspešnú reprezentáciu školy si vyslúžili od všetkých žiakov hromadný potlesk a sponzorsky zabezpečené vecné ceny Mgr. Kalužákovou.

        • 2. miesto v základnom kole súťaže McDonald´s Cup
          • 2. miesto v základnom kole súťaže McDonald´s Cup

          • Na ZŠ s MŠ Atómová v Trnave sa dňa 5.4.2023 odohralo stretnutie futbalových družstiev škôl: ZŠ s MŠ Atómová, ZŠ Majcichov, ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou a ZŠ s MŠ Vančurova. Našu školu reprezentovali žiaci: Patrik Dobiáš z 3.B, Alexander Dubravec z 3.A, Timotej Kača z 3.B, Ján Ľach z 3.A, Andrej Tománek z 3.A, Samuel Virág zo 4.B a Elizebeth Angletová zo 4.B. Strelci gólov: Samuel Virág 15 gólov, Timotej Kača 1 gól, Ján Ľach 1 gól. Skóre zápasov: Suchá - Atómová 9:2, Suchá - Majcichov 7:0, Suchá - Vančurova 1:5. Na 1. mieste sa umiestnila ZŠ s MŠ Vančurova, na 2. mieste ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou, na 3. mieste ZŠ s MŠ Atómová. Keďže na školské majstrovstvá okresu v McDonald´ s Cup postupujú víťazi skupín, náš tím do vyššieho kola nepostúpil. 

          • Školská súťaž - Básnička pre mamu

          • V máji, v mesiaci lásky, si zvlášť pripomíname dôležitosť našich mám, starých mám či krstných mám. V druhú májovú nedeľu majú totiž všetky mamy sviatok. Je to najlepší čas osobitne ukázať im našu lásku a vďačnosť. 

            Z tohto dôvodu v škole vyhlasujeme literárnu súťaž ku Dňu matiek. Do súťaže sa môže zapojiť každý, kto vytvorí kyticu krásnych slov v podobe básne pri príležitosti Dňa matiek. Básne odovzdajte na 1. stupni triednym pani učiteľkám a na 2. stupni pani učiteľkám slovenského jazyka a literatúry do 9. 5. 2023. Odborná porota potom vyhlási víťazov, ktorí budú vecne odmenení. Báseň musí byť vlastnou tvorbou.

          • Naši záhradkári - výsadba na Deň Zeme

          • V ŠKD sa do práce pustili deti pod vedením pani vychovávateliek. Teraz sa budú o záhony starať a čakať, ako sa im ich vynaložené úsilie premení do podoby zdravej a chutnej zeleninky.  

          • Deň Zeme - apríl 2023

          • Deň Zeme je deň venovaný našej Zemi a koná sa každoročne 22.apríla. Ide o pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytovaných našou jedinečnou planétou. Pripomenuli si ho aj žiaci a učitelia našej školy a škôlky. Prípravy na tohoročný prebiehali už dávno pred jeho začiatkom. žiaci 9. ročníka a 8. B triedy pod vedením Mgr. Izakovičovej a Mgr. Gažovičovej (s podporou pani učiteliek 1. stupňa) usilovne pripravovali náučno-súťažné a tvorivé stanovištia szamerané na ekológiu. Deň D nastal 21.apríla 2023 a celoškolská akcia sa mohla začať. Začala sa módnou prehliadkou zástupcov 1.až 9.ročníka. Žiaci prejavili nápaditosť, kreativitu pri zhotovení vlastného papiera a tašiek. V areáli školského dvora sa následne realizovali ďalšie súťažné ekologické aktivity a hry a potešilo nás žiakmi 9.B pripravené interaktívne divadielko Vládcovia energií, ktorým zapájali detičky do deja. Celý deň sa vydaril a priniesol nám radosť a krásne zážitky. Zároveň všetkých naučil ako správne odpad triediť, šetriť energiou a dúfame, že aj naladil na tú správnu ekologickú vlnu.

          • Deň narcisov

          • 20.4.2023 sa v našej škole uskutočnila šľachetná akcia pri príležitosti „Dňa narcisov“.

            Vyzbieralo sa 496,67 eur.  

            Tento deň sa totiž uskutočnila verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine. Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky sme pomohlu zozbierať finančné prostriedky na pomoc chorým pacientom a ich rodinám.

            Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov sme vyslali onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu. Zapojili sa  naši žiaci, zamestnanci školy, zdravotného strediska, obecného úradu a dobrovoľníčky z našej školy oslovovali aj ľudí pred miestnym obchodom. Keďže pomáhať je pekná vlastnosť, patrí všetkým eľké ďakujem. Poďakovanie patrí aj rodičom za spolupatričnosť a podporu, veď bez ich prispenia by sa žiaci pripojiť nevedeli.

            Koordinátorka: Mgr. Viera Gažovičová

        • Vyhrajme spoločne ovocie a zeleninu pre žiakov školy - súťaž Čerstvé hlavičky
          • Vyhrajme spoločne ovocie a zeleninu pre žiakov školy - súťaž Čerstvé hlavičky

          • Rodičovské združenie ZŠ a vedenie školy sa zapojilo do súťaže Kauflandu o ovocie a zeleninu pre žiakov našej školy.  Od 20.4. začína na webstránke www.cerstvehlavicky.sk hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 31.5.2023. Z hlasovanie vzíde 75 základných škôl a 75 materských škôl, ktorým bude Kaufland od 09/2023 poskytovať 1x/týždenne čerstvé ovocie alebo zeleninu. Máme šancu, nakoľko súťažiaci sú pridelní pod jednotlivé predajne a nesúťaží sa v rámci celého Slovenska.  Stačí zahloasovať, netreba urobiť nákup v obchode :)

            Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať - www.cerstvehlavicky.sk

            Následne sa bude už len prihlasovať. Hlasovať je možné každý deň za školu.  Hlasovanie zohľadňuje počet detí školy. 

          • Nepremeškajme termín na 2% z dane - do 30.4.2023

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše občianske združenie – Rodičovské združenie ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!   

              Financie takto získané používame na nákup učebných pomôcok, na dovybavenie a renováciu tried, na zabezpečenie celoškolských aktivít ako Deň detí, Deň Zeme, Deň školských knižníc a pod., na nákup odmien za súťaže žiakov a pod.) V tomto roku chce škola začať s renováciou šatní v hlavnej budove školy, avšak bude k tomu potrebovať aj finančnú a dobrovoľnícku výpomoc od RZ.

              Rodičovské združenie tvorí plánovaný rozpočet a hlasovaním rozhoduje, na čo sa použijú finančné prostriedky z rodičovského účtu, ktoré nie sú darcom viazané na konkrétny účel. Rodičovským účtom disponujú výlučne poverení zástupcovia rodičov, nedisponujú ním zamestnanci ani vedenie školy. Raz ročne - na začiatku nového školského roka- rodičovský pokladník predloží Rade rodičov písomné vyúčtovanie použitých prostriedkov. Viac sa o nich dočítate v sekcii základná škola - Rodičovské združenie - https://zssucha.edupage.org/a/zastupcovia-rz

              a máte tu zverejnené aj správy z minulých období https://zssucha.edupage.org/a/financne-spravy

              Táto forma podpory je pre Združenie rodičov dôležitá a budeme za ňu vďační. 

              Ako to urobiť?

            • Vyplniť tlačivo: Vyhlásenie 2% pre ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou

            •  

              Pokiaľ ste fyzická osoba, ktorej daňové priznanie robí zamestnávateľ, požiadajte ho o Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti. Toto potvrdenie treba priložiť k tlačivu   Tlačivo je dostupné aj v škole a môžeme Vám ho poslať, stačí kontaktovať cez edupage tr. učiteľku alebo Mgr. Dzurekovú. Vypísané tlačivo spolu s potvrdením o zaplatení dane môžete doručiť škole a členovia RZ ho odovzdajú na daňový úrad  alebo ho môžete doručiť vy do 30.4.2023 Daňovému úradu

              V mene detí našej školy a škôlky vopred ďakujeme za každú podporu. 

            • Údaje na 2%:

              Obchodné meno: Rodičovské združenie ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou

              Sídlo: Suchá nad Parnou 55

              IČO: 3 7 9 9 0 1 0 1

               

          • Deň Zeme - celoškolské podujatie 21.4.2023

          • Aj Zem slávi svoj sviatok (22.4.) a pri tejto príležitosti sa v škole pripravuje celoškolské podujatie vo forme tvorivých a  náučno-súťažných aktivít.

            Kedy? V piatok 21.4.2023   od 7.40 do 12.00 hod.

            Po skončení podujatia sa pre žiakov vyučovanie končí, ŠKD je v prevádzke. 

          • Dotácia na stravu od 1.5.2023

          • Od 1. mája 2023 bude obnovená dotácia na stravu.

            Nárok majú:    všetci žiaci ZŠ (1--9.ročník)

                                     predškoláci v MŠ 

            Nebude sa prihliadať  na to, či je rodič poberateľom daňového bonusu na dieťa. To znamená, že na dieťa si môže uplatňovať dotáciu na stravu aj v prípade, že naň rodič poberá daňový bonus.

            AKO POŽIADAŤ o dotáciu?

            Ak chce rodič poberať dotáciu na stravu dieťaťa, musí o ňu požiadať, bez žiadosti nie sú dotácie možné. Každý z Vás si v týchto dňoch môže požiadať o dotáciu na stravu - cez edupage (v sekcii Žiadosti/Vyhlásenia), preto Vám zasielame návod ako postupovať pri podaní žiadosti. Návod nájdete v súboroch nižšie. 

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u4450 

            UPOZORNENIE!  TERMÍN podávania žiadosti o dotáciu v našej škole je DO 17.4.2023!!!

            Keď si rodič žiadosť  nepodá, nebude mať automaticky dieťa nárok na dotáciu. 

            Dotácia na stravu sa neposkytuje : ak sa žiak nezúčastnil vyučovania alebo, ak žiak neodobral obed.

            NOVÍ STRAVNÍCI od 1.5.2023:

            Noví stravníci, ktorí sa doteraz nestravovali, ale mali by od 01.05.2023 záujem o stravovanie v ŠJ, musia sa prihlásiť na stravu cez prihlášku, ktorú tiež prikladáme. Treba ju vyplniť a doručiť vedúcej jedállne. 

            Prihláška do školskej jedálne pre nových stravníkov  Prihláška pre nových stravníkov

               Žiadame zákonných zástupcov dieťaťa, ktorých dieťa vyžaduje OSOBITNÉ stravovanie, aby vyplnili prihlášku a pridali aj DOKLAD, ktorý podľa posúdenia ošetrujúceho lekára so špecializáciou v príslušnom špecializačnom odbore určil diagnózu, ktorá si vyžaduje osobitné stravovanie

            Dotáciana  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eurza každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ[1]odobralo obed,
            • 2,10 eurza každý deň,v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eurza každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            PLATBY ZA OBEDY budú v systéme upravené 18.4.2023 po sumarizovaní žiadostí o dotáciu. 

            [1] Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

             

            VIAC INFORMÁCII k dotáciám nájdete na 

            https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/socialne-veci/pomoc-v-hmotnej-nudzi-a-statne-socialne-davky/dotacie-pre-deti-na-stravu-a-skolske-potreby/poskytovanie-dotacie-na-stravu-od-01.05.2023.html?page_id=1255775

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
      • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
      • 037836510
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje