• Triedne aktívy rodičovského združenia - 19.4.2023
          • Triedne aktívy rodičovského združenia - 19.4.2023

          • Vážení zákonní zástupcovia, 

            11. apríla 2024 (štvrtok) sa uskutočnia  triedne rodičovské združenia zamerané na výchovno-vzdelávacie výsledky žiakov za 3.štvrťrok školského roka.

            O presnom čase a o forme RZ  Vás budú informovať triedni učitelia formou správy v Edupage.

            V čase rodičovských združení Vám budú k dispozícii všetci učitelia na konzultácie od 15.30 do 17.30 hod.

            V prípade, že potrebujete konzultáciu v inom čase treba sa dohodnúť s učiteľmi správou cez Edupage.

            Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Noc s Andersenom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom.

            Dňa 31. marca 2023 sa v našej škole uskutočnila akcia "Noc s Andersenom". Žiaci prichádzali do školy s cieľom zabaviť sa a užiť si "prespávačku" v škole. Každý sa zaregistroval, získal preukaz a vyrobil si lístok so svojou menovkou a názvom najobľúbenejšej knihy. List potom pripevnil na papierový strom. Žiaci sa potom rozdelili do skupín. Každá skupina potom plnila zábavné úlohy na jednotlivých stanovištiach. Na jednom z nich sa dokonca stretli "s pánom Andersenom", ktorý im porozprával niečo zo svojho života a prečítal zo svojich diel. Ďalšími stanovišťami boli tvorivé dielničky. V nich si každý vyrobil nádhernú záložku a obal na knihu. Na stanovišti s vedomostnými úlohami sa deti výborne zabavili rozprávkovými hádankami, riešili hlavolamy, spájali rozprávkové dvojice. Precvičili si tiež čítanie z porozumením, kedy vykonávali rôzne činnosti, podľa pokynov na papieriku. Vždy jeden vykonával činnosť, ostatní hádali, čo mal urobiť. Veľa zábavy si užili na rozprávkovo-športovom stanovišti. Tam si svoje čitateľské zručnosti precvičili na zábavných pohybových aktivitách. Zhadzovali dračie hlavy, pomáhali bosorkám s prepravou, brodili sa začarovaným lesom, cvičili si postreh. Na poslednom stanovišti riešili interaktívny minitestík s rozprávkovými úlohami. Po jeho zvládnutí si pozreli kreslenú rozprávku od H. Ch. Andersena - Škaredé káčatko. Počas plnení úloh však nezabudli ani na zásoby prinesené z domu a spoločne sa navečerali. Po splnení aktivít sa postupne pripravovali na spánok. Umyli si zuby, prezliekli do pyžám a pripravili si potreby na spanie. Po uložení sa do "postelí" počúvali rozprávky od známych rozprávkarov v podaní pani učiteliek. Ráno, po zobudení a rannej hygiene, sa spoločne naraňajkovali, upratali triedy a s netrpezlivosťou čakali na rodičov. Dojmy detí boli veľmi pozitívne. Zostali im pekné zážitky. Mgr. Hečková

            V mene školy ďakujeme naši pani učiteľkám a vychovávateľkám- Mgr. Hečkovej, Mgr. Miklánkovej, Mgr. Mišovej, Mgr. Lukačovičovej, p. Krajáčovej, Vadovičovej, Matúškovej, Horákovej, Vandákovej - za pripravenie tohto podujatia. Potešilo nás aj zapojenie sa našich bývalých žiačok (K. Vadovičovej a L. Hečkovej) a žiačok zo 7. B N. Liptákovej a D. Radvanske, ktoré sa z vlasntje iniciatívy ponúkli ako dobrovoľné pomocníčky. 

            Podujatie Noc s Andersenom sa organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín. Je oslavou Medzinárodného dňa detskej knihy, ktorý sa slávi vždy 2. apríla na výročie narodenia H. CH. Andersena. Noc s Andersenom je podujatie, ktoré prvýkrát zorganizovala Knihovna B. B. Buchlovana v Uherskom Hradišti v roku 2000. Noc s Andersenom je jednou z najatraktívnejších aktivít knižníc, ktorou je podporovaný záujem detí o knižnice a čítanie. Podujatie na Slovensku  koordinuje Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. 

          • Marec-mesiac knihy v ŠKD

          • Aj v školskom klube detí pripravili pani vychovávateľky aitivity a úlohy pre deti našej školy a zobrali ich do obecnej knižnice. Deťom sa veľmi páčila súťaž, v ktorej hádali názvy rozprávok, alej rozprávkové sudoku a iné hravé úlohy. Nakoniec si deti vybrali a požičali knižky domov.

          • Ponožková výzva a Deň vody

          • Mesiac marec nám každoročné prináša rôzne výzvy a svetové dni. Deti z 3.,4, a 5. oddelenia zapojili pani vychovávateľky do týchto aktivít.

            #PonozkovaVyzva - 21. marca si pripomenuli  Svetový deň Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Aj v ŠKD deťom vysvetlili podstatu a prejavy Downovho syndrómomu. Popri tvorení sa rozprávali o tom, že aj deti s Downovým syndrómom môžu byť ich kamaráti a o tom, ako by sme im mohli pomôcť. 

            22.marec - Deň vody - V školskom klube  sa radi k oslave tejto dôležitej tekutiny pripojili. O vode sa rozprávali, maľovali , vytvorili spoločne krásnu rybu a  rozprávali sa o šetrení vodou, lebo hoci je obyčajná, je vzácna. 

          • Jarné tvorenie - ŠKD oddelenie Beatky Vandákovej

          • Jar sa nám síce prebúdza tohto roku pomaličky, ale deti v ŠKD pracujú usilovne ako včeličky. V oddelení ŠKD Beatky Vandákovej sa rozlúčili so zimou a tvoria výrobky s jarnými a veľkonočnými motívmi. Baby, traste sa, šibáky si už upletené! 

          • Dotácia na stravu od 1.5.2023

          • Od 1. mája 2023 bude obnovená dotácia na stravu.

            Nárok majú:    všetci žiaci ZŠ (1--9.ročník)

                                     predškoláci v MŠ 

            Nebude sa prihliadať  na to, či je rodič poberateľom daňového bonusu na dieťa. To znamená, že na dieťa si môže uplatňovať dotáciu na stravu aj v prípade, že naň rodič poberá daňový bonus.

            AKO POŽIADAŤ o dotáciu?

            Ak chce rodič poberať dotáciu na stravu dieťaťa, musí o ňu požiadať, bez žiadosti nie sú dotácie možné. Každý z Vás si v týchto dňoch môže požiadať o dotáciu na stravu - cez edupage (v sekcii Žiadosti/Vyhlásenia), preto Vám zasielame návod ako postupovať pri podaní žiadosti. Návod nájdete v súboroch nižšie. 

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u4450 

            UPOZORNENIE!  TERMÍN podávania žiadosti o dotáciu v našej škole je DO 17.4.2023!!!

            Keď si rodič žiadosť  nepodá, nebude mať automaticky dieťa nárok na dotáciu. 

            Dotácia na stravu sa neposkytuje : ak sa žiak nezúčastnil vyučovania alebo, ak žiak neodobral obed.

            NOVÍ STRAVNÍCI od 1.5.2023:

            Noví stravníci, ktorí sa doteraz nestravovali, ale mali by od 01.05.2023 záujem o stravovanie v ŠJ, musia sa prihlásiť na stravu cez prihlášku, ktorú tiež prikladáme. Treba ju vyplniť a doručiť vedúcej jedállne. 

            Prihláška do školskej jedálne pre nových stravníkov  Prihláška pre nových stravníkov

               Žiadame zákonných zástupcov dieťaťa, ktorých dieťa vyžaduje OSOBITNÉ stravovanie, aby vyplnili prihlášku a pridali aj DOKLAD, ktorý podľa posúdenia ošetrujúceho lekára so špecializáciou v príslušnom špecializačnom odbore určil diagnózu, ktorá si vyžaduje osobitné stravovanie

            Dotáciana  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eurza každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ[1]odobralo obed,
            • 2,10 eurza každý deň,v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eurza každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            PLATBY ZA OBEDY budú v systéme upravené 18.4.2023 po sumarizovaní žiadostí o dotáciu. 

            [1] Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

             

            VIAC INFORMÁCII k dotáciám nájdete na 

            https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/socialne-veci/pomoc-v-hmotnej-nudzi-a-statne-socialne-davky/dotacie-pre-deti-na-stravu-a-skolske-potreby/poskytovanie-dotacie-na-stravu-od-01.05.2023.html?page_id=1255775

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
      • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
      • 037836510
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje