• Prajeme všetkým...

            • Milí naši zamestnanci, žiaci našej školy a ich rodičia!                                                                                         Nech pravý zmysel Vianoc naplní vaše srdcia a domovy.                                                                         Nech sú pre Vás tieto sviatky pokojné a radostné.                                                                                    Nech Vás pocit radosti naplní počas celého roka.                                                                                      Nech si počas týchto sviatkov užijete pokoj, oddych a radosť v kruhu najbližších.
            • Tešíme sa na žiakov po vianočných prázdninách 9.1.2023.                                                                                                                                                                            Vedenie ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou 
          • Vianočná výzdoba a vianočné pohľadnice

          • Väčšina tried našej školy sa obliekla do vianočných a zimných šiat. Žiaci si pod vedením sovjich triednych učiteľov a pani učiteľky výtvarnej výchovy a pani vychovávateliek vyzdobili svoje triedy a dvere tried. Spoločnými silami našich pedagógov a žiakov sa nám aj napriek chrípkovým prázdninám podarilo vytvoriť vyše 200 ks vianočných pohľadníc pre seniorov nad 80 rokov  zo Suchej nad Parnou, Zvončína, Košolnej a Dlhej, pre bývalých zamestnancov školy, pre organizácie a inštitúcie, s ktorými spolupracujeme a pre členov Rady školy. 

            Ako vidno, naši žiaci vedia byť veľmi tvoriví a sú šikovní, preto by sme radi na jar vyhlásili ku Dňu jarnej rovnodennosti súťaž o najkrajšie vyzdobenú triedu s jarnou tematikou. A hádam sa pridajú aj triedy, ktoré sa do spoločných podají málo zapájajú :)

          • Vianočné trhy a dielničky v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné trhy a dielničky v škole.

            Vianočnou atmosférou u nás v škole to dýchalo už dávno pred Vianocami. Spoločné aktivity na chvíľu prerušili chrípkové prázdniny a po návrate detí sme sa snažili prispieť k vianočnej nálade v škole. V stredu si žiaci našej školy mohli zakúpiť vianočné ozdoby a výrobky na školských vianočných trhoch. Výťažok z predaja 216.25 eur bude odovzdaný do fondu  RZ ZŠ a 60 eur do fondu RZ MŠ.  

            V stredu 21.12.2022 pedagógovia školy (pani vychovávateľky z ŠKD, Mgr. Pohrebovičová, Mgr. Mrázová, Mgr. Lukačovičová a Mgr. Dzureková) pripravili pre žiakov 1. stupňa tvorivé dielničky, v ktorých si mohli vyrobiť vianočné ozdôbky a pochutnať si na čerstvo upečených vianočných trubičkých a slaných oplátkach. Deti v škole prekvapila zručnosť Lukáša Vandáka, ktorý postupne preberá žezlo po mame a zvládol piecť pre deti slané oplátky. 

          • Vianočné trhy a dielničky v obci Suchá nad Parnou

          • K atmosfére Vianoc neodmysliteľne patria aj vianočné trhy. Naša škola i škôlka sa zapojili v spolupráci s Rodičovským združením do obecných vianočných trhov a dielničiek 10.12.2022. Žiaci a detičky zo škôlky pod vedením kreatívnych pedagógov pripravili vianočné ozdoby a výrobky na predaj a veľmi krásne výrobky darovali nezištne aj niektorí rodičia. Ďakujeme všetkým rodičom a pedagógom za ich dary a za výpomoc či už pri príprave alebo pri predaji. Výťažok z predaja tvoril 277,50 eur. Peniaze boli uložené do fondu RZ.

            Na vianočných trhoch pedagógovia zo školy organizovali v spolupráci s obcou tvorivé dielničky a vystupovali na nich žiaci našej školy s dramatickým spracovaním balady Lucijný stolček a dve naše žiačky spríjemnili atmosféru spevom. 

          • Adventné obdobie ŠKD oddelenie G. Vadovičovej.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Adventné obdobie ŠKD oddelenie G. Vadovičovej.

            Naši klubári spolu s p. vychovávateľkou Gabikou Vadovičovou prežívali adnventné obdobie naplno. Už z fotografií vidno, koľko rozmanitých činností spoločne zvládli. Spoločnými silami pripravili maľovanú dekoráciu - Betlehem- na školskú chodbu; spoločne vyzdobil dvere a vytvorili medovníkovú chalúpku. Zdobenie medovníčkov sa deťom veľmi páčilo, ukázalio sa, že mnohí aj doma pomáhajú so zdobením. Pani vychovávateľke aj v mene detí ďakujeme za medovníčky, ktoré klubárom nezištne napiekla a priniesla. 

        • Prevádzka MŠ počas vianočných prázdnin
          • Prevádzka MŠ počas vianočných prázdnin

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy bude počas vianočných prázdnin prevádzka MŠ prerušená od 23.12.2022 do 30.12.2022.

            Pre prihlásené deti bude škôlka otvorená od pondelka 2.1.2023 do štvrtka 5.1.2023. 

            V klasickom režime bude prevádzka škôlky otvorená od 9.1.2023 (pondelok).

            Vedenie ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou.

        • Informácie o vyučovaní 22.12.2022
          • Informácie o vyučovaní 22.12.2022

          • Vyučovanie bude v posledný deň pred prázdninami len do 11,20 hod., žiaci budú mať v triedach vianočné posedenie pod vedením triednych učiteľov. ŠDK je v prevádzke.

            Žiaci si na prázdniny zoberú domov úbory na TSV.

            Do školy nastupujeme 9. januára 2023.

            Vedenie školy

          • Červené stužky - Deň boja proti AIDS

          • „Živá“ červená stužka 1. december - Svetový deň boja proti AIDS sme si so žiakmi 7. ročníka pripomenuli nielen symbolickým pripnutím červených stužiek, ale aj červeným oblečením, ktoré bolo rovnako symbolom tohto dňa. Zaujímavým spôsobom podpory kampane bolo tiež vytvorenie „živej“ červenej stužky. Ďalšou aktivitou súvisiacou s 1. decembrom – dňom boja proti AIDS bolo pozeranie filmu Anjeli, ktorého cieľom bolo, aby žiaci pochopili podstatu a závažnosť tohto ochorenia. Podujatie sme zorganizovali v rámci kampane Červené stužky.

            Ing. Machyniaková

          • Exkurzia žiakov 9. ročníka do Viedne

          • V ešte predchrípkovom období (2.12.2022) sa žiakom 9. ročníka pod vedením p. učiteľka nemeckého jazyka Mgr. Elelny Jankovičovej podarilo navštíviť hlavné mesto Rakúska. V Na ceste do Viedne sme navštívili aj továreň na výrobu čokolády v Kitsee. Žiaci si už pripravili frázy ako si vypýtať tovar po nemecky/anglicky. Vo Viedni sme si pozreli budovy v časti Hundertwasser Village, ktoré navrhol umelec a architekt Friedensreich Hundertwasser, navštívili sme prírodovedné múzeum a prezreli sme si aj vianočné trhy, kde si žiaci museli vypýtať občerstvenie v cudzom jazyku (anglický alebo nemecký jazyk), podľa toho, na čo si trúfli. V prírodovednom múzeu žiakov najviac zaujímala výstava kostier dinosaurov. Počas celého výletu vládla veľmi príjemná atmosféra, ku ktorej prispel aj prvý tohtoročný sneh. Unavení a trošku vyzimení si poniektorí na spiatočnej ceste pohodlne zdriemli. (viď posledné foto:)

            Mgr. Jankovičová

          • Prerušenie prevádzky ZŠ

          • Riaditeľ školy ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou oznamuje, že na základe pretrvávajúcej vysokej chorobnosti žiakov na chrípku a respiračné ochorenia po konzultácii s RÚVZ Trnava so zriaďovateľom školy podľa Metodického usmernenie č. 15/2005-R z 31.10.2005 a aktuálne platného usmernienia RÚVZ SR

            prerušuje prevádzku ZŠ, školského klubu a ŠJ pre žiakov 1.-9. ročníka od 9.12.2022 do 13.12.2022 (vrátane). Vyučovanie v škole sa začne v stredu 14.12.2022.

            Žiaci školy budú z obedov automaticky odhlásení.

            Ďalšie informácie o online vyučovaní pre zdravých žiakov budú poslané správou cez Edupage.

            MŠ je v prevádzke.

            Mgr. Marián Mihok

          • Prípravy na vianočné trhy vrcholia

          • Žiaci našej školy pod vedením učiteliek a vychovávateliek a detičky v škôlke s pani učiteľkami sa ochotne a usilovne pustili do výroby vianočných ozdôb na vianočné trhy v Suchej nad Parnou. Škola v spolupraci s Rodičovským združením využila ponuku obce a v sobotu 10.12.2022 od 14.00 bude pradávať výrobky žiakov, darované handmade výrobky tvorivých rodičov a našich zamestnacov. Dúfame, že nás potešíte návštevou nášho predajného miesta a prispejete kúpou výrobkov do fondu rodičovského združenia, z ktorého sú spolufinancované aktivity pre žiakov, realizuje sa nákup odmien do súťaží, príspevky na plavecký výcvik, školu v prírode a pod.  

            Ak chce ešte niekto z rodičov prispieť výrobkom na predaj, radi prijmeme vaše výtvory v škole do 9.12.2022.

          • Mikuláš a vianočné divadielko v škôlke

          • Aj tento rok všetky deti z našej materskej školy s napätím očakávali, či ich navštívi Mikuláš.  A veru prišiel, veď v našej škôlke sú dobré detičky. Prišiel  aj s anjelikom a pre deti pripravili  zábavné a poučné predvianočné divadielko s názvom Zabudnuté Vianoce. A pretože k nám chodia samé šikovné a poslušné deti Mikuláš neprišiel naprázdno. Každý dostal mikulášsky balíček.

            Mgr. Ľubica Kristová

          • Mikuláš v škole

          • Dňa 6.12.2022  našu školu navštívil sv. Mikuláš s anjelom a čertami. Do každej triedy zavítali anjelici a čertík z III.A triedy, ktorí svojím hudobným pásmom rozospievali žiakov (asoň tých mladších, lebo starší sa už hanbia) a potom do tried zavítali čerti, ktorí zisťovali či deti a pani učiteľkyúučitelia poslúchali. Mikuláš ich domenil sladkou dobrotou a ovocím. A tí, ktorí počas roka na vyučovaní neposlúchali, boli čertami označení na tvárach čiernou farbou, ktorá zmizne, až keď sa polepšia.

            Hudobné pásmo a pribúdajúca vianočná a zimná výzdoba školy navodzujú deťom príjemnú atmosféru.

            Ďakujeme p. uč. Valnej, vystupujúcim deťom z III.A za krásne hudobné vystúpenie,  ich rodičom, ktorí im priravili kostýmy a sponzorský medovníček pre našich pedagógov, Peťovi Kedrovi zo VII.A za hudobný doprovod na harmonike a RZ za odmenu pre deti.

            A ďakujeme za návštevu Miuklášovi a čertom! Tešíme sa aj na ďalší rok.

          • Zatoč s odpadom - decembrová výzva

          • Skús niekoho na Vianoce potešiť originálnym a zároveň environmentálne zodpovedným darčekom. Nesiahaj hneď po najjednoduchšom riešení, ktorým je nákup v obchode. Zamysli sa nad tým, čo má tento človek rád.Môže ísť napríklad o poukaz na raňajky do postele, pozvánku na vlastnoručne pripravenú večeru či piknik, poukaz na masáž či výlet, domáce pečivo či koláč, vlastnoručne napísanú básničku alebo poviedku, namaľovaný obraz, dekoráciu z prírodnín, domácu kozmetiku alebo darček charitatívneho typu... Buď kreatívny a zapoj do toho srdce.Viac info na stránke: https://www.ewobox.sk/sazp/zatoc-s-odpadom/darceky-s-hodnotou

            Fotografie posielajte koordinátorke projektu pani učiteľke Mgr. Izakovičovej.

          • Školské kolo geografickej olympiády

          • Dňa 23.11.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili školského kola geografickej olympiády. Akcie sa menovite zúčastnili: zo IV. B: Silný Matúš, z V. triedy: Kaminský Branislav, zo VI. B: Polakovič David, Žofčíková Chiara, Baláži Dominik, z VIII. A: Čambál Juraj, Krajčovičová Alexandra, Kosnáč Matej, Kovačič Lukáš, Gažovič Andrej, Balážová Viktória, z VIII. B: Sergachov Artem a Knapík Roman. Úspešným riešiteľom sa v školskom kole stal žiak, ktorý dosiahol minimálne 55 bodov zo 100.

            V kategórii E (8. a 9. ročník) sa na prvých troch miestach umiestnili: Čambál Jura:j 86 bodov, Krajčovičová Alexandra: 79 bodov, Kosnáč Matej: 77 bodov.

            V kategórii F (6. a 7. ročník): Polakovič David: 79 bodov, Žofčíková Chiara: 72 bodov, Baláži Dominik: 62 bodov.

            V kategórii G (4. a 5. ročník): boli dvaja úspešní riešitelia: Kaminský Branislav: 71 bodov a Silný Matúš: 66 bodov.

            Z 13 zúčastnených súťažiacich bolo 12 úspešných riešiteľov. Prví traja z každej kategórie postupujú do okresného kola. Najlepší žiaci v jendotlivých kategóriách dostali vecné odmeny zakúpené RZ.

            Mgr. Miroslav Krištofík

          • Klubári v Obecnej knižnici

          • Dňa 23.112022 pani vychovávateľky Beata Vandáková a Andrea Horáková návštívili so žiakmi školského klubu Obecnú knižnicu v Suchej nad Parnou.Pripravili pre deti zaujímavé aktivity: oboznámenie sa s prevádzkou knižnice, rozhovor o spisovateľke Kriste Bendovej, lúštenie tajničky, spoločné čítanie z knihy Opice z našej police, hráme sa na spisovateľov a ilustrátorov. Spomínané aktivity deti zaujali, získali nové vedomosti a zručnosti. Potešili ich pestré knižky, ktoré si s radosťou prezerali a objavili tak čarovný svet rozprávok a iných kníh.Verím, že i touto návštevou prispejeme k tomu, aby sa naši žiaci stali pravidelnými návštevníkmi knižnice. Tak dajú prednosť v počítačovom svete knihám, aby rozvíjali si svoju fantáziu, predstavivosť a slovnú zásobu.Tešíme sa na ďalšiu návštevu knižnice.

            Beatka Vandáková

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
        • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
        • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
        • 037836510
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje