• Ukončenie školského roka 2021/2022
          • Ukončenie školského roka 2021/2022

          • Milí žiaci, prajeme Vám príjemné prežitie letných prázdnin, veľa oddychu, radostí a krásnych zážitkov. 

            Ďakujeme všetkým pani učiteľkám v škole i v škôlke, pánom učiteľom, pani asistentkám, pani upratovačkám, pani kuchárkam, pánovi školníkovi a pani ekonómke za spoločne prežitý školský rok. 

            Ďakujeme rodičom našich žiakov a nášmu zriaďovateľovi za spoluprácu.  

            Prajeme Vám všetkým pekné leto, v zdraví a s úsmevom prežité zaslúžené dni oddychu, plné slnka, elánu a radosti a dovidenia 5. septembra 2022.

            Vedenie školy

          • Slávnostná akadémia 2021/2022

          • V škole v Suchej nad Parnou máme veľa talentovaných detí. Ukázalo sa to na slávnostnej akadémii našej základnej školy, ktorá sa konala 29.6.2022.

            Naši žiaci sa pod vedením svojich pani učiteliek, vychovávateliek a vedúcich krúžkov pripravovali na túto našu veľkú slávnosť. A talentami sa to  len tak hemžilo. Či počas piesní, tančekov, scénok – jednoducho neustále. Všetkým  spolupracujúcim pani učiteľkám, žiakom a organizátorom patrí veľké poďakovanie za výborne zvládnutú slávnostnú akadémiu.

          • Výlet IX.A a IX.B na stredné Slovensko

          • Harmanecká jaskyňa, Múzeum SNP a historické centrum Banskej Bystrice. Takýto program pripravili triedni učitelia deviatakom ako školský výlet. Užili si tak posledný spoločný výlet zo základnej školy.

          • Výlet V.A a V.B do Malkia Parku

          • Žiaci peiateho ročníka zavítali 21.6.2022 do Malkia Parku v Orechovej Potôni. Po horúcich dňoch s tropickými teplotami sa mierne ochladilo, vďaka čomu sme si park viac užili. Žiaci spoznali mačkovité šelmy, ktoré tu našli útočisko (levy, tigre, jaguáre, rysy, pumy, gepardy). Zblízka mohli vidieť gibony, lemury, papagáje, surikaty, korytnačky. Pohladiť a nakŕmiť mali možnosť rôzne kopytníky. Spoznávanie Malkia Parku bolo doplnené aj vypracovávaním pracovného listu. V závere prehliadky sa mnohí žiaci odmenili kúpou zmrzliny či drobného suveníru. Z parku sme sa presunuli späť do Suchej nad Parnou, kde sme zavítali do Reštaurácie Šrámek. Deti si objednali pizzu, občerstvili sa, zhodnotili dojmy z výletu, ktorý sa skutočne vydaril.

            Mgr. Kosmálová a Mgr. Jankovičová

        • Vyhodnotenie zberu papiera
          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili zberu papiera v druhom polroku školského roka. Dnes sa naši zvedaví, žiaci dozvedeli, ako to celé dopadlo. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili zberu papiera, žiakom a ich rodičom. Zvlášť chceme vyjadriť poďakovanie tým triednym kolektívom, ktoré sa zapojili spoločne a postupnými krokmi sa dopracovali k víťazstvám. Napr. vieme, že niektorí zbierali papier po dedine, alebo nepoterbné letáky v bytovkách. Smutné však je, že sa nájdu ak žiaci, ktorí nie sú ochotní za svoju triedu priniesť ani 1 kg starého papiera a pri vyhodnocovaní v škole si k tomuto "výkonu" aj zatlieskali.  Dúfame, že sa nad sebou zamyslia a nebudú príkladom pre ostatné triedne kolektívy v budúcom školskom roku. 

            Ale určite ste už zvedaví, ako to celé dopadlo, prinášame Vám teda vyhodnotenie.

            Z fondu RZ získali jednotlivci a triedne kolektívy vecné odmeny (pozn. za Alexandra Kasanického prevzal cenu jeho spolužiak).

          • Výlet do Smoleníc - VII. A, VII. B

          • Triedne výlety v tomto školskom roku uzavreli triedy VII.A a VII.B svojím výletom do Smoleníc. Žiaci absolvovali túru cez Hlboču, Vlčiareň pod Smolenický zámok, kde sa spoločne zahrali loptové hry. Občerstvili sa na obľúbenej smolenickej zmrzline a výlet zavŕšili v pizzérii. Výlet pre siedmakov zorganizovali triedne učiteľky Mgr. Sekerová a Mgr. Gažovičová.

          • Pomáhame vytvoriť slovenský rekord - reťaz dobrých skutkov

          • Svet sa v posledných rokoch zmenil. Navôkol cítiť stres, nervozitu, strach. Človek potrebuje okolo seba lásku, podporu, pomoc najmä od tých najbližších. Z tohto dôvodu sme prijali od ZŠ Trakovice celoslovenskú výzvu Dlaň dokorán, ktorej cieľom je vytvoriť najdlhšiu reťaz detských dobrých skutkov na Slovensku. Rozhodli sme sa poraziť zlo pestrofarebnou dúhou. Na 1. stupni realizovali výzvu triedne pani učiteľky. Na 2. stupni žiaci plnili výzvu na hodinách etickej a náboženskej výchovy. Princíp bol jednoduchý. Každý žiak obkreslil svoju otvorenú dlaň na farebný papier a dovnútra napísal svoj jeden pravdivý dobrý skutok. Všetky ruky detí sme spojili. Naša reťaz detských dobrých skutkov dosiahla 30,9 metra. Z celkového počtu 337 žiakov sa zapojilo 254. Zapojením sa do výzvy sme sa stali zároveň súčasťou projektu Detský čin roka, ktorého cieľom je šíriť myšlienku dobra u detí.

          • IV. A v Divadle Jána Palárika v Trnave

          • 16.6.2022 sa žiaci IV.A triedy zúčastnili divadelného predstavenia Veľryba Gréta v Divadle J. Palárika v Trnave. Hlavnou myšlienkou predstavenia bolo poukázať na obrovské znečisťovanie morí a oceánov. Veľryba Gréta je najlepšia speváčka pod morskou hladinou. Jej koncerty sú pre všetky morské živočíchy vždy veľkou udalosťou. Jedného dňa, len čo sa Gréta zobudí, s hrôzou zistí, že zo seba nedokáže vydať žiaden zvuk. Jej krásny hlas je preč. Ako sa to mohlo stať? A ako to, že aj ostatné zvieratká v mori začínajú trpieť podivuhodnými chorobami? Gréta sa rozhodne rozlúštiť túto záhadu a pomôcť všetkým svojim kamarátom. Podarí sa jej získať späť svoj hlas a vyliečiť celý oceán od nečistôt.

            Mgr. Katarána Krajčovičová

          • Prváčikovia na výlete na Červenom Kameni

          • Na spoločný výlet sa deti veľmi tešili. Len samotná cesta autobusom bola pre nich veľkým zážitkom. Po príchode na miesto si deti prezreli okolie hradu Červený Kameň, jeho záhrady, nádvorie a priľahlé budovy. Pri prehliadke vnútorných priestorov hradu nás sprievodkyňa zasvätila do života niekdajších obyvateľov hradu. Deti odpovedali na jej otázky, ale aj kládli zvedavé otázky, občas híkali od prekvapenia. Na záver si mohli kúpiť suvenír na pamiatku a spokojní sa vrátili naspäť do školy, kde ich čakal chutný obed.

            Mgr. Malíšková a Mgr. Pohrebovičová

          • Výlet VIII.B do Nitry

          • História starobylého mesta Nitra a odkaz sv. Cyrila a Metoda, to všetko spoznávali žiaci VIII.B počas školského výletu s triednou p. učiteľkou Mgr. Kalužákovou a s Ing. Szántaiovou, v stredu 22.6.2022. Návšteva Nitrianskeho hradu, prehliadka historického centra mesta, návšteva múzea a vyhliadka z veže sa žiakom páčili. Nezabudnuteľnou bola pre viacerých aj cesta vlakom.

          • Prváci spoznávajú časti rastlín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prváci spoznávajú časti rastlín.

            Prácu vo dvojiciach a v skupinách pripravila pre prvákov z 1.B triedy pani učiteľka Malíšková. Upevňovali si svoje vedomosti o rastlinách a ich stavbe. Spoločnými silami vytvorili obrázky z vylisovaných rastlín a popísali ich časti. Učili sa pracovať spoločne a pomáhať si. 

          • Hodiny techniky - téma príprava jedál a výživa

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodiny techniky - téma príprava jedál a výživa.

            Chrumkavý kváskový chlebík upečený pani učiteľkou, spoločne vytvorené nátierky a super atmosféra - aj takáto môže byť hodina techniky. Vytvorili si ju žiaci 8. ročníka s pani učiteľkou Mgr. Kalužákovou. Veď škola to nie sú len vedomosti, ale aj schopnosti a zručnosti a najmä kamarátsva. Z fotografií vidno, akí šikovní a priteľskí sú k sebe naši ôsmaci.  

          • Úspechy v súťaži Keď si vymýšľam...

          • Aj v našej škole máme šikovné žiačky, možno budúce spisovateľky. Možno sa niekedy pousmejete, alebo možno aj čudujete, keď vidíte cez prestávky dievčatá zo VI.B s knižkami v rukách cez prestávky.  Ich nadšenie pre literatúru a čítanie kníh sa prejavili aj v ich vlastnej tvorbe. Štyrom dievčatám z našej školy sa podarilo uspieť v literárnej súťaži v tvorbe sci-fi a fantasy poviedky. Súťaž organizovaná CVČ Trnava ponúkala žiakom možnosť opustiť uzdu vlastnej fantázii a predstaviť svoje vízie budúcnosti na Zemi, vo vesmíre, v našej mysli…

            Kategória 6.-9. ročník 

            1. miesto získalo 7 detí z trnavského okresu - z toho 3 žiačky zo VI. B triedy našej školy:

            Dáška Radvanská s poviedkou Aira a Yorika, Nina Liptáková s poviedkou Iskra, Terezka Horváthová s poviedkou Najkrajší deň.

            3. miesto: Bibianka Brestovanská z VIII.A triedy s poviedkou Nový svet.

            Dievčatá si boli prevziať ocenenia v CVČ v Trnave. Gratulujeme im a dúfame, že si aj v budúcnosti budeme môcť prečítať ich krásne práce a že ich úspechy inšpirujú aj ostatných našich žiakov k literárnej tvorbe.

            ICH POVIEDKY si môžete prečítať TU:

            Nový svet - Bibiana Brestovanská                             Najkrajší deň - Terézia Horváthová

            Iskra - Nina Liptáková                                                Aira a Yorika - Dáša Radvanská

             

             

          • Dve ocenenia v súťaži Pre lepšiu budúcnosť Zeme

          • aši žiaci sa zapojili pod vedením p.učiteľky Mgr. art. Dobšovičovej do výtvarnej súťaže Pre lepšiu budúcnosť Zeme. Potešil nás úspech našich 2 žiačok, ktorým gratulujeme ku výhre. Ako informovali organizátori - prišlo  obrovské množstvo krásnych prác, z ktorých porota vybrala tri víťazné.  Špeciálne ceny do súťaže venovala VÚB banka. Tu nájdete -  Vyhodnotenie súťaže

            2. miesto v súťaži získala Emma Tranžík z VIII.A triedy 

            4 prácam sa rozhodli udeliť špeciálne ocenenie a medzi nimi je aj práca Nely Dekanovej zo VII.A triedy. 

            Vecné odmeny im budú dorčené poštou na adresu ich bydliska.

            Dievčatám srdečne blahoželáme.

          • Exkurzia IV.A - Košariská-Bradlo-Včelovina Smolenice

          • Dňa:16.06.2022 sa žiaci IV.A a žiak Filip Zelník zo IV.B zúčastnili exkurzie na Bradlo. Pomocnú ruku triednej učiteľke pri tejto exkurzii podali rodičia: pani Zuzka Minarovičová a pán Martin Samek. Najprv sme navštívili Múzeum M. R. Štefánika v Košariskách. Pani lektorka im zaujímavou formou priblížila život nášho velikána generála M. R. Štefánika. Žiaci sa aktívne zapájali do odpovedí, ktoré im kládla pani lektorka a za ich vedomosti ich aj patrične pochválila. Žiakom sa prezentácia a výklad páčil. Z múzea sme sa presunuli na mohylu na Bradle, kde sme vzdali úctu M.R. Štefánikovi. Niektorí žiaci tam boli prvýkrát a pamätník sa deťom páčil. Pri návrate domov sme navštívili ešte firmu VČELOVINA v Smoleniciach. Tu sa deti od lektora dozvedeli všetko o včielkach, úľoch, plástoch, ochutnávali med a nakoniec si vytvorili svoju vlastnú sviečku z včelieho vosku, ktorú si mohli zobrať aj so sebou. Domov sme sa vrátili síce unavení, ale spokojní, že sme sa veľa dozvedeli o M.R. Štefánikovi.

          • Environmentálna výchova - Exkurzia vo firme Renviro

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Environmentálna výchova - Exkurzia vo firme Renviro.

            Radšej jedenkrát vidieť ako tisíckrát počuť!“

            Jedným z efektívnych nástrojov vzdelávania a osvety sú exkurzie. Tento rok sme  pripravili pre žiakov druhého a štvrtého ročníka exkurziu do firmy Renviro, ktorá sa zaoberá recykláciou PET fliaš s výstupom pranej vločky vysokej kvality. Žiaci sa dozvedeli množstvo užitočných informácií o ekologickom nakladaní s odpadom, zaujímavou  formou sa zoznámili s tým, ako sa odpad správne triedi a čo všetko sa deje s odpadom od jeho vhodenia do zbernej nádoby, cez triedenie až po jeho energetické využitie. Ped. dozor vykonávali Mgr. Krajčovičová, Mgr. Šikulová, PaedDr. Jana Valná a p. Vadovičová.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
      • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
      • 037836510
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje