• Exkurzia deviatakov - Modra

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia deviatakov - Modra.

            Dňa 6. 6. 2022 (pondelok) žiaci deviateho ročníka spolu s pani učiteľkami Mgr. Lujzou Izakovičovou a Mgr. Tatianou Pokrývkovou navštívili Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre, ktoré je súčasťou Slovenského národného múzea. Svoje poznanie za Ľudovítom však začali na Modranskom cintoríne, ktorý je miestom odpočinku nášho národovca a aj iných významných ľudí. Ďalšie kroky detí smerovali už do samotného múzea. V ňom si vypočuli zaujímavý výklad o živote a diele Ľ. Štúra zasadený do konkrétnych historických súvislostí. Spoznali ho nielen z jeho profesionálnej stránky, ale i z jeho osobnej a ľudskej. Okrem unikátnych osobných predmetov Ľ. Štúra žiaci videli aj osobné predmety Jozefa Miloslava Hurbana a Jána Kalinčiaka. Ďalšou zastávkou, ktorá je súčasťou múzea, bola Pamätná izba Ľ. Štúra, ktorá pripomína posledné roky jeho života v Modre a okolnosti jeho tragickej smrti. Po ukončení prehliadky kroky žiakov smerovali k Lavičke Ľudovíta Štúra. Cesta k nej bola príjemná, pretože mestské prostredie žiaci zamenili za krásnu okolitú prírodu. Deviataci si priniesli nielen množstvo informácií o našom národovci, ale i množstvo pekných spomienok na tento deň.

          • MDD 1.6.2022 - žiaci 2. stupňa ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD 1.6.2022

            Kto sa stane víťazom futbalového turnaja? Kto bude kráľom piškovoriek? Kto vydrží najdlhšie skákať na švihadle? Kto má najpresnejší hod? Varí moja trieda lepšie ako tvoja? Kto zvíťazí vo vybíjanej? Takéto športové výzvy čakali na triedne kolektívy žiakov 2. stupňa pri príležitostí MDD v našej škole.

            Triedy pod vedením triednych učiteľov deň vopred nominovali svojich zástupcov do jednotlivých súťaží a v stredu 1.6.2022 si zmerali svoje sily. Sme radi, že sa zapijili do súťaží všetci žiaci a preukázali svojho súťažného ducha, ale zároveň aj povzbudzovali svojich spolužiakov a kamarátov. Na školskom dvore to naozaj žilo. Ak mali žiaci prestávku, hrali sa spoločenské hry alebo loptové hry. Víťazi získali vecné odmeny a certifikáty pre svoje triedy (napr. certifikát na preloženie  písomky, možnosť používať jeden deň mobil počas prestávok a pod.). Všetky deti dostali slakú odmenu od RZ pri ZŠ s MŠ v Suchej nad Parnou.

          • Námornícky deň detí pre 1. stupeň -1.6.2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Námornícky deň detí pre 1. stupeň -1.6.2022.

            V škole v Suchej nad Parnou 1.6.2022 sa deti z 1. stupňa stali pravými námorníkmi alebo pirátmi. Počas Námorníckeho dňa detí na nich čakali úlohy a skúšky, ktoré plnili podľa mapky a to ich priviedlo k pokladu. Všetky triedy sa ráno dostavili do prístavu k lodi a priniesli vlastnoručne vytvorené námornícke alebo pirátske vlajky. Za splnenú úlohu dostali mapu k pokladu. Na žiakov čakali úlohy ako - Rozlúšti šifru starého námorníka (deti hľadali stratený text v areáli školy a potom ho museli rozšifrovať podľa Morseovej abecedy), otestovali svoju zrakovú pamäť, naučili sa skladať papierovú loďku, ktorej pevnosť museli otestovať vo vode; lovili rybičky a museli rolíšiť sladokovodné a morské živočíchy; naučili sa viazať námornícke uzly; lovili perly a zachraňovali korytnačie vajíčka; prenášali vo dvojiciach náklad na loď po prekážkovej dráhe. Za každú splnenú úlohu dostali písmenká, z ktorých poskladali heslo k pokladu. Pri lodi ich  čakala morská víla a Poseidon, ktorí ich pokropili morskou vodou a pasovali ich za rytierov. Všetky deti boli odmenené sladkosťou, ale krajšou odmenou bol pre nich deň plný zábavy a dobrodružstva. Deti cvičili svoje schopnosti a zručnosti, ale najmä bojovali za svoj tím a učili sa vzájomnej spolupráci. Námornícky deň pripravili žiaci 9. ročníka a 2 žiačky 8. ročníka pod vedením Mgr. Dzurekovej a sladkú odmenu zabezpečilo RZ pri ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou.

          • Úspech našej deviatačky Viktórie Žáčekovej

          • Gratulujeme k úspechu na Maejtrsovstvách Európy! Naša žiačka IX.B triedy, Viktória Žáčeková, súťažila na Majstrovstvách Európy v Rumii v pretláčaní-pravá ruka. V kategórii U15 juniorky do 57 kg získala 1. miesto a v kategórii U15 do 63 kg 2.miesto. 

            Nech sa Ti naďalej darí, Viktória. Prajeme ešte veľa úspechov.

          • Siedmaci po stopách Matúša Čáka v Trenčína

          • Siedmaci sa v piatok 27.5.2022 pod vedením Mgr. Dzurekovej a Mgr. Sekerovej  vydali na dejepisnú exkurziu do Trenčína. Počas exkurzie videli viac ako 1800-ročný rímsky nápis na hradnej skale a dozvedeli sa o histórii tohto nálezu. Následne sme sa cez park Brezinka presunuli na prehliadku hradu Trenčín. Okrem nádherných výhľadov na mesto Trenčín a okolité vrchy si  žiaci vypočuli legendu o láske Omara a Fatimy, dozvedeli sa o histórii hradu a navštívili sme hradnú hladomorňu a mučiareň, kde žiaci videli rozne mučiace nástroje. Exkurziu sme zavŕšili zrmzlinou v historickom centre mesta Trenčín.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
      • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
      • 037836510
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje