• Projekt Čítame pre radosť

          • Naša škola sa v šk. roku 2023/24 úspešne zapojila do projektu ,,Čítame pre radosť." Účelom projektu je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu. Vďaka tomuto projektu získala materská škola 1 000€ a zakladná škola 750 eur na rozšírenie triednych knižníc a zakúpenie rôznych rozprávkových aj náučnych knižných titulov. Projekt vypracovala za MŠ Dominika Dzureková a za ZŠ Katarína Dzureková.

          • Fašiangový obed v školskej jedálni

          • Naše obetavé a veľmi šikovné pani kuchárky pripravili pre deti klasické fašiangové jedlo - šišky. Osladili nimi deťom aj zamestnancom stredu 7.2.2024, v deň karnevalu. V ten deň pripravili viac ako 1 000 kusov šišiek. Veľmi pekne im ďakujeme za túto  sladkú dobrotu.

          • Fašiangový karneval

          • V stredu 7.2.2024 bol v našej škole neobyčajný deň. Konečne prišiel dlho očakávaný karneval! NAjmä prváci boli nedočkaví a už od rána sa po škole predvádzali v kostýmoch. Po vyučovaní sa naši prvostupniari prezliekli a stali sa z nich superhrdinovia, princezné, zvieratká, čarodejnice, športovci, postavy z hier… Kreativita rodičov a detí, ale aj našich pani vychovávateliek  pri tvorbe masiek a kostýmov bola na vysoskej úrovni.

            Počas diskotéky sa deti riadne vytancovali a k dispozícii bola aj projekcia tanečných kreácií na plátne, ktorú deti napodobňovali. Veľmi sa tešili.

            Keď si všetci navzájom poobdivovali masky a unavili sa pri tancovaní a súťažení, silu opäť nabrali z chutného občerstvenia, ktoré naše šikome pre deti získali sponzorsky. 

            Na karnevale je vždy skvelá zábava a ten náš bol nezabudnuteľný. Už teraz sa tešíme, že sa aj o rok opäť prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy. Ďakujeme pani vychovávateľkám a všetkým, ktorí vypomohli za výbornú zábavu. 

            Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!

          • Hollého pamätník - školské kolo 2. stupňa ZŠ

          • Dňa 7. februára 2024 sa na 2. stupni ZŠ uskutočnilo školské kolo súťaže Hollého pamätník v umeleckom prednese poézie a prózy. Zúčastnilo sa ho 18 žiakov 5. – 9. ročníka, ktorí boli rozdelení do dvoch kategórií:

            II. kategória pre žiakov 5. a 6.ročníka a

            III. kategória pre žiakov 7. – 9. ročníka.

            O umiestnení žiakov v školskom kole rozhodovala komisia zložená z pani učiteliek a pána učiteľa slovenského jazyka a literatúry. Žiaci prišli dobre pripravení, naladení, s malou dávkou stresu, ktorý však rýchlo opadol. V miestnosti panovala príjemná atmosféra. Recitátorky a recitátori sa svojej úlohy zhostili s plnou vážnosťou, a preto vybrať víťazov bolo naozaj náročné.

            Výsledky školského kola súťaže Hollého pamätník 2024:

            II. kategória – poézia

            1. miesto – Ema Papcunová – postup do obvodného kola súťaže

            2. miesto – Marii Khashchivska 2. miesto – Elizabeth Angletová

            3. miesto – nebolo udelené

            II. kategória – próza – v uvedenej kategórii porota neudelila žiadne miesto

            III. kategória – poézia

            1. miesto – nebolo udelené

            2. miesto - nebolo udelené

            3. miesto – Simona Fülöpová

            III. kategória – próza

            1. miesto – Chiara Žofčíková - postup do obvodného kola súťaže

            2. miesto – Dominik Baláži

            3. miesto – Ema Branišová 3. miesto – Simona Filová

            Žiaci boli odmenení knihou, diplomom a všetci účastníci malou sladkosťou. Ceny do súťaže boli zakúpene z fondu ROdičovského združenia. Recitátorkám, Eme Papcunovej a Chiare Žofčíkovej, ktoré nás budú reprezentovať v obvodnom kole súťaže, prajeme veľa šťastia a úspechov! Obvodné kolo súťaže sa uskutoční v Trnave v dňoch 19.3. 2024 a 21.3.2024.

          • Fašiangový karneval

          • Deťom boli informácie o karnevale podané v škole, ale pre istotu pripomíname -  Zajtra to vypukne. Fašiangy oslávime tradičným jedlom na obed - šiškami (ktoré pripravia naše usilovné pani kuchárky)  a potom zábavou v maskách pre prvostupniarov. Tešíme sa na spoločnú zábavu. Pani vychovávateľky z ŠKD.

        • 2% z dane
          • 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou,

            • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane 

            • Tlačivo - Vyhlásenie o poukázaní...2% z dane
            • Pokiaľ ste fyzická osoba, ktorej daňové priznanie robí zamestnávateľ, požiadajte ho o Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti. Toto potvrdenie treba priložiť k tlačivu  Vyhlásenie o poukázaní...2% z dane Tlačivo je dostupné aj vytlačené v škole a v škôlke a môžeme ho za Vás odovzdať na Daňový úrad v Trnave, stačí ho odovzdať tr. učiteľom alebo v riaditeľni školy do 25.4.2024 alebo ho môžete doručiť vy na úrad do 30.4.2024. 

              V mene detí našej školy a škôlky vopred ďakujeme za každú podporu. 

            • Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše občianske združenie – Rodičovské združenie ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!   

            • Financie takto získané používame na nákup učebných pomôcok, na dovybavenie a renováciu tried, na zabezpečenie celoškolských aktivít ako Deň detí, Deň Zeme, Šarkaniáda, Noc s Andresenom, Deň detskej radosti a pod. v škole i vmaterskej škole, na nákup odmien za súťaže žiakov a detí a pod.) V tomto roku začne  prístavba  ZŠ, prostredníctvom ktorej sa vytovira nové triedy a priestory a na ich skrášlenie a vybavenie  budeme potrebovať aj finančnú a dobrovoľnícku výpomoc od RZ.

              Rodičovské združenie tvorí plánovaný rozpočet a hlasovaním rozhoduje, na čo sa použijú finančné prostriedky z rodičovského účtu, ktoré nie sú darcom viazané na konkrétny účel. Rodičovským účtom disponujú výlučne poverení zástupcovia rodičov, nedisponujú ním zamestnanci ani vedenie školy. Raz ročne - na začiatku nového školského roka- rodičovský pokladník predloží Rade rodičov písomné vyúčtovanie použitých prostriedkov. Viac sa o nich dočítate v sekcii základná škola - Rodičovské združenie - https://zssucha.edupage.org/a/zastupcovia-rz

              a máte tu zverejnené aj správy z minulých období https://zssucha.edupage.org/a/financne-spravy

              Táto forma podpory je pre Združenie rodičov dôležitá a budeme za ňu vďační. 

              Ako to urobiť?

              Údaje na 2%:

              Obchodné meno: Rodičovské združenie ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou

              Sídlo: Suchá nad Parnou 55

              IČO: 3 7 9 9 0 1 0 1

               

        • Prerušenie prevádzky materskej školy 5.2-6.2.2024
          • Prerušenie prevádzky materskej školy 5.2-6.2.2024

          • Vážení rodičia!

            Prevádzka našej MŠ bude prerušená v dňoch 5.2.2024 - 6.2.2024 vrátane z dôvodu vysokého výskytu respiračných chorôb. Prevádzka bude prerušená na základe Metodického usmernenia RÚVZ v Trnave č.RÚVZ/2022/03176 zo dňa 22.9.2022 a v zmysle Metodického usmernenia MŠ SR 15/2005 - R z 31so súhlasom zriaďovateľa obce Suchá nad Parnou zastúp. starostom obce Ing. Matrinom Glončákom.

            Všetky deti sú automaticky odhlásené zo stravy, netreba ich jednotlivo odhlasovať. Nástup detí do MŠ bude v stredu  7.2.2024.

            Mgr. Katarína Dzureková, riaditeľka školy

          • Krúžok Etwinning, komunikácia v anglickom jazyku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok Etwinning, komunikácia v anglickom jazyku.

            Tento rok sme sa so žiakmi zapojili do projektu, ktorý sa volá Virtual Museum: Gods and Myths. Žiaci si zvolili postavy z mýtov a legiend a vytvorili nádherné diela rôznych foriem v anglickom jazyku. Pri tejto práci spolupracovali s partnerskou školou, s ktorou intenzívne komunikovali, posielali si nápady a dohadovali si formu a tému svojich výtvorov. Naši žiaci spolupracovali so školou z Grécka, ktorá sa volá Arsakeio Gymnasium, a private Junior High School in Psychiko, Athens. Spolu sme sa dohodli na spracovaní témy: Kikimora a grécke sudičky Morai. Žiaci sa s nadšením pustili do práce a pozisťovali si mnohé informácie v knižniciach a na internete. Ich finálne dielo – správy z TV Myths and Gods je ukážkou toho, čo vedia zvládnuť v časovom intervale jedného mesiaca. Môžu byť na seba právom hrdí. Tu si môžete pozrieť výsledné práce všetkých zúčastnených škôl. https://sites.google.com/view/virtualmuseumnight/vmn-2024?authuser=0

        • Výpis klasifikácie za 1. polrok
          • Výpis klasifikácie za 1. polrok

          • Vážení zákonní zástupcovia, milí žiaci,

            1. polrok školského roka 2023/24 sa nám dnes končí a žiaci si prevzali od svojich učiteľov na triednických hodinách výpisy klasifikácie za 1. polrok. Hodnotenie je zrkadlom nielen vedomostí a zručností, ale aj odkazom na to, čo sme v jednotlivých predmetoch dokázali dosiahnuť, ako sme k svojim povinnostiam pristupovali a ukazuje nám, čo môžeme ešte zlepšiť. 

            Známky sú len jednou z oblastí, v ktorej dieťa môže zažívať úspech. Sú deti, ktoré vynikajú napríklad v športe, v speve, v kreslení a podobne. Všeobecne máme tendenciu vidieť výkonovú oblasť, ale málo sa zameriavame na vyzdvihnutie pozitívnych osobnostných vlastností detí, ako sú napríklad empatia, či schopnosť podeliť sa, ktoré sú omnoho dôležitejšie v komunikácii a pri pestovaní a udržiavaní vzťahov. 

            Mgr. Katarína Dzureková, riaditeľka školy

          • Lyžiarsky výcvik Ski Krahule

          • Od nedele 21.1.2024 do piatka 26.1.2024 sa 29 žiakov našej školy zúčastnilo lyžiarskeho výcviku v stredisku Ski Krahule a užívali si aj prírodnú nádielku snehu. 

        • 3. miesto - Okresné kolo Olympiády v ANJ
          • 3. miesto - Okresné kolo Olympiády v ANJ

          • V stredu 17.1.2024 sa konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v ZŠ Andreja Kubinu v Trnave. Našu školy reprezentovali dve žiačky. Linda Tranžik zo VII.A triedy získala v kategórii 1A  3. miesto a Adriana Fabiánová z VIII.B sa stala v kategórii 1B úspešnou riešiteľkou.

            Dievčatám ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. 

          • KlímaTYzuj

          • V novembri sme sa v rámci krúžku S láskou k prírode zapojili do výzvy KlímaTYzuj sa, ktorú zastrešuje Slovenská agentúra životného prostredia. Našou úlohou bolo zistiť, aké adaptačné opatrenia sa realizovali v našej obci a v škole. Naše okolie nám nie je ľahostajné a boli sme za to aj ocenení - vyhrali sme zelený balíček “greenfluencera”. Ďakujeme a tešíme sa na nové výzvy 

          • KOZMO

          • Kozmo v II.B Koncom roka 2023 sa žiaci II.B rozlúčili s Kozmom, ktorý ich sprevádzal niekoľko týždňov svojimi cestami po vesmíre a spolu objavovali nové planéty. Žiaci navštívili planéty Krikľúň, Haha, Bumbác, Farbička, Chichi, Majtoy, Jaja, Kolorka a spoznali mimozemšťanov, ktorí sa nevedeli slušne správať. Našťastie im Kozmo pomohol, poradil a zároveň naučil aj našich žiakov ako byť tolerantní, priateľskí a zodpovední. Na každom stretnutí s Kozmom deti plnili zaujímavé aktivity, pomocou ktorých sa učili ako sa správať voči spolužiakom a byť lepším človekom. Dúfame, že Kozmo ešte priletí na návštevu a prinesie nové príbehy z vesmíru. Už teraz sa tešíme. Mgr. Andrea Mrázová

          • Vianočná akadémia 2023

          • Vianočnou akadémiou si naši žiaci spríjemnili čakanie na Vianoce a v piatok 22.12.2023 v dopoludňajších hodinách spoločne strávili nádherné chvíle sledovaním vystúpení žiakov našej školy. Sála kultúrneho domu  bola v tento predsviatočný čas nabitá do posledného možného miestečka. Kultúrny program, ktorý pripravili žiaci spolu so svojimi učiteľmi, bol aj tento rok veľmi zaujímavý.

            Prvýkrát na pódiu pred takým množstvom divákov stáli naši prváci a zvládli to bravúrne. Vystupujúci nás potešili pásmom kolied a vinšov, rôznorodými tanečnými choreografiami, spevom a scénkami v slovenčine i v angličtine, hrou na flautu a prekvapením tohtoročnej akadémie bol tanec v podaní pani učiteliek a asistentiek. Moderátormi tohtoročnej akadémie boli Nelka Dekanová a Roman Knapík, ktorý sa tejto úlohy zhostili s veľkou noblesou a zvládli to na 100%. Zvukovú stránku mal na starosti Juraj Čambál. Veľké ďakujem patrí pani učiteľke Mgr. Andrejke Kosmálovej za prípravu tohto podujatia, všetkým zamestnancom školy, ktorý sa na jej príprave podieľali a samozrejme skvelým účinkujúcim.

            Všetci prítomní sme mali možnosť na chvíľu sa zastaviť, zamyslieť sa nad pravým významom Vianoc a posolstve, ktoré v sebe tieto sviatky ukrývajú. Najviac v nás zarezonovala pieseň z tanečného vystúpenia žiakov 3. ročníka, keď sa viacerým tisli slzy do očí a Tak mi dovoľte, citovať z tejto piesne:

            Nech sme všetci spolu ako na Vianoce!

            Nech sa máme radi, áno práve to chcem!

            Nech sme k sebe dobrí, také prianie mám!

            Mgr. Katarína Dzureková

          • Súťaž o najkrajšie vyzdobené dvere triedy

          • Posledný školský týždeň v tomto roku bola vyhodnotená súťaž o najkrajšie vyzdobené dvere triedy. Hodnotil sa estetický dojem, ručne vytvorená výzdoba žiakmi triedy (nie kupovaná ozdoba). Porotu tvorili: pani riaditeľka školy, pani školská psychologička, 1 netriedny učiteľ , 1 pani upratovačka a pani špeciálna pedagogička. Ďakujeme všetkým triedam, ktoré sa zapojili a ostatným držíme palce v ďalších súťažiach v novom roku.

            Víťazmi sa stali: 

            Za 1. stupeň - 1. miesto  III.B trieda          Za 2. stupeň  - 1. miesto VIII.A trieda

                                 - 2. miesto I.B trieda                                     - 2. miesto VI. trieda

                                 - 3. miesto IV.A trieda                                   - 3. miesto V.A trieda

            Víťazi získali sladké odmeny a vecnú cenu - zimnú dekoráciu do triedy. Ceny boli zakúpenú z fondu RZ.

             

        • Zmena poplatkov za režijné náklady na stravovanie detí a žiakov
          • Zmena poplatkov za režijné náklady na stravovanie detí a žiakov

          • Vážení rodičia, zriaďovateľ školy Obec Suchá and Parnou, nás informovala, že prijali všeobecne záväzné nariadenie obce Suchá nad Parnou č. 5 /2023, ktoré určuje novú výšku poplatkov, a to:

            • Režijné náklady na stravovanie v školskej jedálni na 5 eur / mesiac. Presný popis poplatku nájdete na stránke obce - na prečítanie tu:  VZN č. 5/2023
            • Zmena platí od 1. januára 2024, to znamená že sme v systéme platieb v Edupage sme prenastavili od 1.1.2024 stravníkom réžijný poplatok 5 eur za mesiac. Režijný poplatok sa
            • Poplatok za MŠ a ŠKD sa nemení.                                            Vedenie školy
          • Hudobný týždeň

          • Predvianočný čas žiaci šiesteho ročníka celej škole spríjemňovali minirozhlasovými reláciami. Počas šiestich vyučovacích dní (11. 12. - 18. 12. 2023) si sadali za mikrofón a ozvláštňovali desiatové prestávky hovoreným slovom i piesňami rozličných hudobných žánrov. Éterom sa rozliehali folklórne piesne, koledy, vážna hudba, ale aj hip-hop a disko. Mladým rozhlasovým moderátorom sa podarilo roztancovať a rozospievať takmer celú školu. Niektorí žiaci a vyučujúci podporili túto školskú akciu aj tým, že zladili svoje oblečenie s hudobným žánrom daného dňa. V škole sa tak ocitli dirigenti, folkloristi či mladí hip-hoperi. Šiestakom ďakujeme za túto vydarenú školskú akciu a veríme, že ich ešte v éteri školského rozhlasu budeme počuť.

            Podujatie pripravili spolu s pani učiteľkou Mgr. Zuzanou Lukačovičovou na hodinách mediálnej výchovy.

          • Pečenie a zdobenie medovníkov v ŠKD.

          • Sviatky Vianoc sa spájajú s množstvom tradícií a jedna z nich je aj pečenie medovníkov. Upiecť a ozdobiť medovník nie je veru jednoduché. V našom školskom klube si to pod vedením pani vychovávateliek mohli vyskúšať aj naše deti. Po vyučovaní pri veselej nálade si tieto tradičné vianočné maškrty nielen napiekli, ale aj vyzdobili. Cesto si vyvaľkali, s radosťou povykrajovali medovníkové figúrky a dozlata ich upiekli. Upečené medovníky si deti vyzdobili. No najchutnejšie na záver bolo to, keď si všetci ochutnali svoje napečené medovníčky a ponúkli nimi aj rodičov na včerajších tvorivých dielničkach.

            V mene detí ďakujeme pani kuchárkam za ich trpezlivosť a pomoc pri pečení.

        • Oznam pre stravníkov
          • Oznam pre stravníkov

          • Vážení stravníci,

            dovoľujeme si Vás upozorniť, že v mesiaci december 2023 je možné odhlásiť sa zo stravy najneskôr do štvrtka 21.12.2023 do 14.00 hod. z dôvodu koncoročnej účtovnej uzávierky za rok 2023.

            Zároveň prosíme všetkých rodičov stravníkov o skontrolovanie platieb v aplikácii Edupage a o uhradenie prípadných nedoplatkov.

            S pozdravo vedúca ŠJ Ing. Zdena Oborilová

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
      • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
      • 037836510
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje