• ZBER GAŠTANOV

          • Oznamujeme vám, že oddnes 12.10.2023 začína na škole zber gaštanov pre účely PZ Zvončín - Dolinky. Gaštany sa zbierajú pre zvieratká na zimné prikrmovanie.

            V škole, pri p. vrátnikovi bude umiestnená krabica, do ktorej môžete gaštany vhadzovať.

            Pomôžme zvieratkám cez zimu.

          • OZNAM

          • Oznamujeme vám,

            že "Jesenné tvorenie v ŠKD" sa presúva na STREDU 11.10. 2023 o 15:00h z dôvodu nepriaznivého počasia.

            Tešíme sa na vašu účasť!

          • Výťažok zo zbierky Biela pastelka

          • V piatok 22.9.2023 sa konala verejná zbierka Biela pastelka 2023, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Táto zbierka patrí medzi najväčších desať zbierok na Slovensku. Dievčatá 8.B triedy priblížili žiakom našej školy v rozhlasovej relácii vo štvrtok zmysel tejto akcie a v piatok od rána začali chodiť s pokladničkou, do ktorej mohli vložiť peniaze žiaci, naši zamestnanci i zamestnanci Obecného úradu Suchá nad Parnou a rodičia svoje dobrovoľné príspevky. Celková suma, ktorú vyzbierali činí 328,98 €. Aj vďaka pomoci našich žiakov a zamestnancov, môže písať Biela pastelka krajší príbeh v životoch ľudí nevidiacich a slabozrakých.

        • Prerušenie prevádzky ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou
          • Prerušenie prevádzky ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou po konzultácii so zriaďovateľom, starostom obce Ing. Martinom Glončákom, oznamuje rodičom, že prevádzka Materskej školy Suchá nad Parnou, Suchá nad Parnou 432  bude prerušená dňa 4.10.2023 z dôvodu predpokladanej odstávky vody.

            Riaditeľka ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou oznamuje rodičom, že v zmysle paragrafu 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje riaditeľské voľno žiakom 1. až 9. ročníka dňa 4.10.2023 z prevádzkových dôvodov (predpokladaná odstávka vody).

            Mgr. Katarína Dzureková

            Viac info na:

            https://tavos.sk/oznam-o-odstavke-vody-2/https://tavos.sk/oznam-o-odstavke-vody-2/

          • Prírodovedná exkurzia našich druhákov na farme Pusté Úľany

          • Dňa 22.09.2023 žiaci II.A a II.B navštívili farmu " Gazdovský dvor" v Pustých Úľanoch. Pani sprievodkyňa deťom vysvetlila rozdiel medzi hrabavou a vodnou hydinou, zapojili sa do čistenia srsti malých kozičiek, kŕmili zvieratká mrkvičkou, spoznávali iné zvieratká ako sú lamy alpaky, emu hnedý alebo žeriav korunkatý. Zážitkom pre deti bola jazda na koníkovi a opekanie si špekáčikov . Počasie nám prialo, slniečko teplo hrialo, do školy sme prišli unavení, plní zážitkov.

          • Klubári a pozorovanie prírody

          • Slnečné jesenné počasie využívajú klubári naplno. Pani klubárky pre ne vymysleli vychádzku do Ekoparku v našej obci spojenú s aktivotami ako hľadanie prírodnín, vytváranie obrázkov z prírodných materiálov, pozorovanie hmyzu lupou a mnoho iných. Tentokrát sa zúčastnili oddelenia p. Matuškovej, Horákovej a Vandákovej.

          • Veľká gratulácia

          • Druhý septembrový víkend sa konali Majstrovstvá Slovenska starších žiačok a žiakov v Dubnici nad Váhom. Sme radi, že sa darilo aj našim dvom žiačkam z Ateltického klubu AŠK Slávia Trnava a v škole sa s nami podelili o radosť z úspechu. Soňa Stanová sa stala majsterkou SR v hode diskom a veľmi pekné 5. miesto  získala Sofia Supeková - 3000 m chôdza. Bravó, dievčatá!

            Držíme dievčatám palce a tešíme sa na spoločnú prírpavu všetkých žiakov a žiačok školy na športové súťaže na TSV, v ktorých budú reprezentovať našu školu. 

        • Zbierka Biela pastelka
          • Zbierka Biela pastelka

          • rámci dobrovoľníctva sa naša škola zapojí do verejnej zbierky Biela pastelka, ktorú od roku 2002 organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Zbierkovým dňom bude piatok 22.9.2023. Cieľom zbierky je  získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Deťom sme dnes v rozhlasovej relácii oznámili okolnosti ohľadom zbierky. 

          • Testovanie pohybových predpokladov prvákov a tretiakov

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili testovania pohybových predpokladov žiakov ZŠ. Testovaní boli prvýkrát žiaci prvého ročníka a opakovane boli pretestovaní žiaci tretieho ročníka. Najmä medzi tretiakmi panovala veľká súťaživosť a svoje zážitky aj nakreslili - ich skupinové výkresy nám dokazujú ich spokojnosť. Testy boli zamerané na rôzne pohybové predpoklady, celkovo si prešli testovacou batériou, ktorá obsahovala deväť športových disciplín rôzneho charakteru: ľah- sed, opakovaná zostava s tyčou, viacstupňový vytrvalostný  člnkový beh na 20 m, skok do diaľky z miesta, predklon v sede s dosahovaním, kotúľanie troch lôpt, člnkový beh, vlajková naháňačka a výdrž v zhybe nadhmatom.

                  Cieľom projektu testovania pohybových predpokladov žiakov je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov ich dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Ďalším cieľom je poradiť rodičom, aby nasmerovali svoje deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady.      Naše šikovní žiaci to zvládli výborne! Za pomoc pri testovaní ďakujeme koordinátorovi Mgr. Miroslavovi Krištofíkovi, triednym učiteľom a nápomocným žiakom z 8. ročníka. 

          • Jesenný zber papiera

          • Milí žiaci a rodičia,

            od utorka 19.9.2023 začína v škole jesenný zber papiera v čase od 7:00 - 16:30 hod. Zbierame papier zviazaný alebo v krabici, noviny, časopisy, knihy bez tvrdých obalov.  Ak nie je nikto prítomný pri kontajneri, treba zazvoniť v hlavnej budovy školy.

            Tento rok zbierame aj samostatný kartón.

            Predpokladaný termín ukončenia zberu papiera je 29.9.2023

            Triedením papiera šetríme nielen lesy, ale tiež vodné zdroje a energie. Z vytriedeného papiera sa ďalej vyrába novinový papier, zošity, lepenkové krabice, toaletný papier, puzzle, obaly na vajíčka a podobne. Jedna tona zberného papiera zachráni 17 stromov.

            Kto teda prinesie viac? Už teraz sme zvedaví, ktorá trieda a ktorý žiak/žiačka prinesie najviac kg. Víťazi budú odmenení! Získané peniaze sa odovzdajú rodičovskému združeniu, ktoré ich zaráta do svojich príjmov a pomôžu tak financovať podujatia v škole a pod.

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, srdečne Vás pozývame na prvé tohtoročné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v stredu  13. septembra 2023 o 16.30 hod. v triede Vášho dieťaťa.

            Jedná sa o plenárne RZ a triedne aktívy.  Budete informovaní o hospodárení Rodičovského združenie pri ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou, budú sa voliť triedni dôverníci, ktorí sa následne stretnú s vedením školy o 17,30 na dolnej chodbe. 

            V čase rodičovského združenia Vám bude k dispozícii aj školská špec. pedagogička, školská psychologička a pedaggocikí asistenti a digitálny koordinátor v prípade problémov s Edupage. V prípade potreby ich neváhajte vyhľadať.

            Tešíme sa na spoločné stretnutie. 

            Zamestnanci ZŠ a Rodičovské združenie pri ZŠ 

          • Otvorenie školského roka 2023/2024

          • Dňa 4.9. 2023 sa opäť otvorili brány pre všetkých školákov. Na školskom dvore sa zhromaždili všetci žiaci a učitelia základnej školy, náš zriaďovateľ a starostovia z obcí Košolná a Zvončín. Úvodné slová patrili pani riaditeľke školy, Mgr. Kataríne Dzurekovej, ktorá srdečne všetkých privítala. Po nej sa slova sa ujal aj starosta obce Suchá nad Parnou, Ing. Martin Glončák, ktorý taktiež všetkým poprial úspešný a pohodový školský rok. Prvý školský deň bol významný najmä pre našich prváčikov. Našich nových 35 prvákov sme tento rok privítali tak, ako sa patrí. Ich triedne pani učiteľky Mgr. Eva Hečková a Mgr. Martina Poláčiková si pre ne pripravili slávnostný sľub  na ceruzku. Všetci prváci slávnostne sľúbili ceruzke, že sa budú do školy tešiť, že si nájdu aj nových kamrátov a budú vzornými žiakmi. Po slávnostnom sľube ich žiaci odmenili potleskom a dostali aj knižný darček od zriaďovateľa školy. Potom sa už radostne rozbehli do vysnenej triedy, kde ich čakala odmena na privítanie darčekové lego a balóny.

            Dopoludnia navštívila pani riaditeľka a starosta obce materskú školu a priniesli deťom na privítanie sladkú odmenu. Potešila ich detská úprimnonsť, s ktorou kládli hosťom rôzne otázky. Aj deťom v škôlke a pani učiteľkám a nepedagogickým zamestnancom prajeme pohodový a radostný školský rok.

            Všetkým našim žiakom prajeme veľa úspechov, spoločných zážitkov a veľa radosti. Školský rok je otvorený a nás čaká desať mesiacov usilovnej práce, ktorú spoločnými silami hravo zvládneme.

            Tak nech sa nám všetkým darí.

            Mgr. Katarína Dzureková

        • Informácie k nástupu do materskej školy 2023/2024
          • Informácie k nástupu do materskej školy 2023/2024

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia!

            Školský rok 2023/2024 sa v materskej škole začína v pondelok 4.9.2023.

            Prevádzková doba materskej školy je v pracovných dňoch v čase od 06:30 do 16:30 hod.

            Deti treba priviesť do 8:00 hod. (tak, aby o 8:00 hod. boli už v triede).

            V prípade podozrenia na akútne ochorenie.

            Pred prvým nástupom v novom školskom roku v MŠ treba odovzdať Vyhlásenie o bezpríznakovosti - elektronicky v Edupage alebo písomne v MŠ. Na stiahnutie Vyhlásenie o bezpríznakovosti

            ADAPTÁCIA v MŠ prebieha postupne - informácie boli poskytnuté na prvom rodičovskom združení rodičov novoprijatých detí. Informácie o priebehu adaptácie Vášho dieťatka Vám budú poskytovať triedne p. učiteľky individuálne pri vyzdvihnutí dieťaťa. 

            Čo budú deti potrebovať? 

            • papučky, podpísaný umelohmotný pohárik na pitný režim, dievčatká hrebeň
            • náhradné oblečenie podpísané, označené (spodná bielizeň, tričko, tepláky ) - treba dať do skrink
            • pyžamko až na celodenný pobyt

            Telefón: 0910 580 192 - MŠ        

            Školská jedáleň - rodičia odhlasujú deti zo stravy deň vopred v Edupage - v prípade akútneho ochorenia je možné odhlásenie aj ráno do 7.00)

            Poplatky - V MŠ sa platí školné 13 eur mesačne, s výnimkou predškolákov, ak je predprimárne vzdelávanie je pre ne povinné.

            Výšku poplatku stanovuje zriaďovateľ Obec Suchá nad Parnou vo VZN a nastavené sú v systéme Edupage/Platby.

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Ani sme sa nenazdali a dva mesiace prázdnin sú čoskoro za nami. Veríme, že leto poskytlo nielen žiakom, ale aj našim zamestnancom dostatok času na oddych a získanie potrebných síl do nového školského roka. 

             

            Nový školský rok sa začína v pondelok 4. septembra 2023 o 7.40 hod. na školskom dvore s nasledovným programom (v prípade nepriaznivého počasia budeme vopred o zmenách informovať na stránke ) :

            • Žiaci prichádzajú v prvý deň do školy v čase od 7.25 do 7.35 priamo na školský dvor k svojim triednym učiteľom. Prváčikov poprosíme prísť so školskou taškou a spolu s rodičmi sa zhromaždia na začiatku školského ihriska, pri bránke.  

            • Po slávnostnom otvorení a privítaní prvákov pôjdu žiaci do tried.  Ukončenie prvého školského dňa  je o 9:00 hod.

            • Školský klub detí ani školská jedáleň nie je 4.9.2023 pre žiakov základnej školy v prevádzke, ich prevádzka je od 5.9.2023. Prevádzka ranného školského klubu je od 6.25 do 7.25 (dieťa treba priviesť do 6.55) a po vyučovaní je prevádzka ŠKD od 11.20 do 16.30 hod. 

            • Utorok 5.9.2023 - 4 hodiny - triednické hodiny 

            • Streda 6.9.2023  - 4 hodiny rozdávanie učebníc a triednické hodiny

            • Štvrtok - piatok 7.9.-8.9.2023 vyučovanie podľa rozvrhu 5 vyučovacích hodín;                                            žiaci 1. a 3. ročníka absolvujú v tieto dni testovanie pohybových predpokladov žiakov - prváci počas štyroch vyučovacích hodín, tretiaci počas 5 vyučovaích hodín.  Vyučovanie sa žiakom prvého ročníka končí 4. hodinou, tretiakom 5. hodinou.  Cieľom projektu z ministerstva školstva je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť/nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. Túto službu rodičom štát zabezpečuje bezplatne prostredníctvom škôl.                                                                                                                                                                                                                                     Mgr. Katarína Dzureková, riaditeľka školy

          • Dožinkové slávnosti 19.8.2023

          • Budeme radi, ak prídete zajtra na dožinkové slávnosti do Suchej nad Parnou a pozrieme si spoločne zachovávanie folklórnych tradícií. Na podujatí vystúpia aj žiaci našej školy z budúcej IV.A triedy. 

            Vedenie školy

          • Keď žiaci prázdninujú, v škole...

          • Čas, keď sa otvorí brána školy pre žiakov sa už blíži, hlásia to aj lastovičky v Suchej nad Parnou, ktoré sa už schádzajú a pripravujú na odlet...

            V škole sa počas prázdnin intenzívne pracuje a pripravujeme sa na nový školský rok, podarilo sa nám vymaľovať tri triedy, kuchyňu v školskej jedálni na čom má zásuhu ový pán školník Roman Hudek. Opravuje najväščie poruchy a v spolupráci s Obecným úradom Suchá nad Parnou upravuje zeleň v areáli školy odstraňovaním  náletových drevín a suchých konárov. Pani upratovačky usilovne všetko umývajú, upratujú a pripravujú triedy na návrat žiakov. 

          • Platobné predpisy do nového školského roku

          • Vážení rodičia, v Edupage sme vygenerovali platobné predpisy pre nový šk.rok na úhradu stravy a  školného pre ŠKD materskú školu (okrem povinného predprimárneho vzdelávania, t.j. deti narodené do 31.8.2018) aj ŠKD. Prvé platby je potrebné realizovať už v auguste do 20.8.2023 (sú v nich zaratáne preplatky alebo nedoplatky).

            Splatnosť poplatkov za stravovanie a MŠ je vždy mesiac vopred (t.j. v auguste za september, v septembri za október....)

            Poplatky za ŠKD sa platia v okóbri (15.10.), januári (31.1.) a v apríli (30.4.).

            Výška poplatkov sa nezmenila.

            Žiaci a preškoláci majú nárok na dotáciu stravy a tak sú ich predpisy nižšie, platia len režijné náklady.  Pri všetkých platbách dbajte, prosím, na zadanie poznámky - meno a prievzisko dieťaťa, trieda  napr. Janko Pekný, V.A.  V prípade otázok môžete kontaktovať Ing. Oborilovú - +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
      • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
      • 037836510
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje