• Pozvanie na Pernikiádu

          • Obec suchá nad Parnou pozýva detia rodičov  na PERNIKIÁDU v nedeľu, 17.12.2023 o 15.00 hod. v Kultúrnom dome v Suchej nad Parnou
            Okrem zdobenia perníkov na Vás budú čakať tvorivé dielničky.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

          • Prvostupniari na predstavení v Divadle J. Palárika v Trnave

          • Dňa 7.12. navštívili všetky deti z 1. stupňa Divadlo J. Palárika v Trnave. S veľkým očakávaním si pozreli detské predstavenie Ako sa hus vyparádila. Deti obdivovali pekné kostýmy, scénu i samotné priestory divadla. Príbeh bol veľmi poučný, poprepletaný veselými pesničkami. Končil sa myšlienkou: Každý je jedinečný a krásny taký, aký sa narodil. Po predstavení prišiel pozdraviť deti sv. Mikuláš so svojimi pomocníkmi a košom sladkostí. Deti sa mu za sladkosti odvďačili peknými básničkami alebo pesničkami. Nakoniec si deti vychutnali atmosféru vianočných trhov.

            Mgr. Zuzana Malíšková

        • Prerušenie prevádzky MŠ počas vianočných prázdnin
          • Prerušenie prevádzky MŠ počas vianočných prázdnin

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Suchá nad Parnou oznamuje, že v čase vianočných prázdnin bude prerušená prevázdka materskej školy so súhlasom zriaďovateľa , starostu obce Suchá  nad Parnou,   v termíne od 27.12.2023 do 05.01.2024.

            Prevádzka MŠ začne 08.01.2024.

            Prevádzka jre prerušená v súlade so Školským a Prevádzkovým poriadkom na základe prejaveného nízkeho záujmu zákonných zástupcov o pobyt dieťaťa v MŠ v uvedenom období.

          • Exkurzia štvrtákov do Hvezdárne a planetária v Hlohovci

          • Po prebraní učiva na hodinách prírodovedy o vesmíre sa žiaci 4. ročníka zúčastnili exkurzie do Hvezdárne a planetária M.R. Štefánika v Hlohovci. Exkurzia sa deťom veľmi páčila, tým viac, že po prezentácii vyšlo slnko a oni sa mohli vonku cez ďalekohľad pozrieť na škvrny na ňom.

            Mgr. Mišová Želmíra

        • Skrátenie prevádzky MŠ a ŠKD 15.12.2023
          • Skrátenie prevádzky MŠ a ŠKD 15.12.2023

          • V piatok 15.12.2023 bude so súhlasom zriaďovateľa, starostom obce Suchá nad Parnou, z organizačno-prevádzkových dôvodov skrátená prevádzka materskej školy a ŠKD do 15.30.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • ZŠ s MŠ na Vianočných trhoch v Suchej nad Parnou

          • Naša škola i škôlka sa zapojili v spolupráci s Rodičovským združením do obecných vianočných trhov a dielničiek 10.12.2022. Žiaci a detičky zo škôlky pod vedením kreatívnych pedagógov pripravili vianočné ozdoby a výrobky na predaj a veľmi krásne výrobky darovali nezištne aj niektorí rodičia. Ďakujeme všetkým rodičom a pedagógom za ich dary a za výpomoc či už pri príprave alebo pri predaji. Výťažok z predaja tvoril 132 eur. Peniaze boli uložené do fondu RZ.

            Na vianočných trhoch pedagógovia zo školy organizovali v spolupráci s obcou tvorivé dielničky a vystupovali na nich žiaci našej školy. Veľmi krásne sa prezentoval pásmom kolied Folklórny krúžok Gabiky Vadovičovej, triedy I.B a V.A, krásnym spevom sa prezentovala Eliška Krajčovičová z V.B, hrou na hudobné nástroje Jakub Mihok, Patrik Srnák. Ďakujeme všetkým pedagógom a žiakom za krásnu reprezentáciu školy v obci.

          • Mikuláš v škole

          • V krásny zasnežený deň nás svojou návštevou potešil sv. Mikuláš s anjelmi a čertami. Zavítal nielen do základnej školy, ale potešil aj najmenšie deti v materskej škole. Deti zaspievali Mikulášovi vianočné piesne či zarecitovali básne. Krásne tóny a hlasy sa niesli najmä z tried na 1. stupni ZŠ. Nenechali sa však zahanbiť ani žiaci deviateho ročníka, ktorí sa Mikulášovi poďakovali krátkou piesňou. Mikuláš so svojou družinou každú triedu odmenil sladkosťou a ovocím. Ďakujeme Mikulášovi, anjelom a čertom za návštevu! Tešíme sa na nich opäť o rok!

            Mgr. Andrea Kosmálová

          • Kam na strednú?

          • Žiaci deviateho ročníka si počas jesenných mesiacov kladú otázku Kam na strednú? Spoločne s triednymi učiteľkami a kariérovou poradkyňou sme pre nich pripravili niekoľko možností, ako sa oboznámiť s možnosťami štúdia.

            12.10.2023 - podujatie Kam na strednú - v Mestskej športovej hale sa odprezentovalo  44 župných stredných škôl a ich odborov, ktoré ponúkajú kvalitné vzdelávanie v Trnavskom kraji. Žiaic mohli získať informácie o školách, duálnom vzdelávaní, župnom Talent centre ale aj zaujímavých benefitoch, ktoré župa študentom počas štúdia ponúka.   Okrem toho sa podujatia zúčastnili aj zástupcovia spoločností a firiem, ktoré spolupracujú so strednými školami v rámci duálneho vzdelávania, trnavské vysoké školy, zástupcovia krízovej linky IPčko a národnej  agentúry ERASMUS+. Počas série podujatí nebudú ani tento rok chýbať ukážky aktivít študentov stredných škôl, ktorí sa  touto formou predvedú pred svojimi budúcimi spolužiakmi.

            2.novembrový týždeň - Eletronické testovnie - eTest z matematickej gramotnosti a z anglického jazyka úroveň B2; testovanie sme pre žiakov zabezpečili v našej škole; koordinátormi boli Mgr. Marián Mihok a Mgr. Viera Gažovičová; výsledky boli žiakom sprítupnené elektronicky a analyzovali ich aj s vyučujúcim predmetov.

            22.11.2023 Interaktívny a profesionálne moderovaný program podporil žiakov v ich rozhodovaní o kariérovej ceste. Absolvovali v moderných priestoroch Talentcentra na Sibírskej ulici v Trnave test na sebapoznanie zameraný na:

            • Záujmy – aký si kariérový typ, v akých činnostiach a povolaniach vieš realizovať tieto záujmy.
            • Všeobecné schopnosti – uplatníš ich naprieč rôznymi typmi štúdia a naprieč povolaniami, je však dobré vedieť, „na čo máš“.
            • Špecifické schopnosti – dokážu Ťa nasmerovať k istému typu štúdia či do istých profesií a povolaní.

            V mesiaci december sa konajú na viacerých školách Dni otvorených dverí, kam žiaci chodia individuálne alebo v sprievode zákonných zástupcov.

          • Zbierka pre psí útulok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zbierka pre psí útulok.

            Minulý týždeň sa u nás konala dobrovoľná zbierka pre zvieratká v trnavskom útulku. Túto zbierku zorganizovala pani asistentka Lucia Gažová. Čo by to bolo za milovníkov prírody, ak by sa do tejto krásnej aktivity nechceli zapojiť aj deti z nášho enviro-biologického krúžku pod vedením pani učiteľky Blažkovej. Ihneď sa pustili do tvorby plagátov a cez prestávky oslovovali žiakov z prvého i druhého stupňa, aby túto akciu čo najviac spropagovali. Nadišiel očakávaný deň - odovzdanie zbierky do rúk pracovníkov psieho útulku. Prikrývkami a detskými piškótami sme naplnili celý kufor dodávky, a to vďaka VÁM - všetkým dobrovoľným darcom! Pred bránami útulku nás privítali milé pracovníčky, ktoré nás previedli celým areálom. Sprevádzali nás rôzne emócie- smútok nad opustenými stvoreniami, vďačnosť za tvrdú prácu dobrovoľníkov, radosť z milých šteniatok. Ale hlavne - pochopili sme, že každý živý tvor si zaslúži našu úctu a lásku. Držme sa teda hesla, ktoré sme si aj my predsavzali - NEKUPUJ, ALE ADOPTUJ! ❤️

          • Bubnovačka 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bubnovačka 2023.

            Dňa 20.11.2023 sa aj naša škola zapojila do česko-slovenskej akcie s názvom Bubnovačka 2023. Táto akcia sa organizuje už desať rokov za účelom zdvihnutia povedomia o násilí páchanom na deťoch. V našej škole sme sa o v tento deň rozprávali o tom, čo je Dohovor o právach dieťaťa a ako sa ich týka. Potom deti jednu minútu z celej sily bubnovali, búchali alebo klopali ako symbol toho, že táto téma je dôležitá a musí sa o nej neustále hovoriť. Za väčšiu ochranu a detstvo bez násilia sa spojilo takmer 220 000 detí a dospelých od Ašu po Čiernu nad Tisou. Ticho deti pred násilím neochráni! Ochrana pred násilím a prevencia násilia musí riešiť nahlas, komplexne a koordinovane. Ticho nič nerieši. Desiaty ročník podujatia „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2023!“ sa konal na Slovensku pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a v Čechách pod záštitou prezidenta Českej republiky Petra Pavla a Evy Pavlovej, prvej dámy. Organizátori podujatia, Centrum Slniečko, n.o., Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch a Centrum Locika, z. ú. vnímajú desiaty ročník ako výnimočný. „Počet zapojených dosiahol počet, takmer rovnaký, ako počet za deväť predchádzajúcich ročníkov. Naprieč dvomi krajinami bubnovalo 220 000 detí. Zapojenie nielen škôl, ale zástupcov miest, firiem, organizácii, polície, verejnosti, ... nám jasne ukazujú, že téma ochrany detí pred násilím je dôležitá. Veríme, že tisícky zapojených detí bolo dostatočné „hlučných“, aby ich počuli aj tí, ktorí rozhodujú o živote detí bez detí! Pretože len dôsledné rešpektovanie a napĺňanie všetkých článkov Dohovoru o právach dieťaťa na všetkých úrovniach, je cestou, ako pre deti vytvoriť bezpečný priestor pre detstvo bez násilia“, zhrnuli organizátori. S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri organizuje podujatie “Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré upozorňuje na dôležitosť dlhodobo zanedbávanej ochrany detí pred násilím, poukazuje na potrebu včasnej prevencie v spoločnosti a vyjadruje hlasné NIE, násiliu na deťoch!

          • Školské kolo olympiády z anglického jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo olympiády z anglického jazyka.

            V novembri sa v našej škole uskutočnilo školské kolo anglického jazyka. Na školskom kole sa zúčastnilo 30 žiakov a žiačok z druhého stupňa a pomocou rôznych úloh si overili svoje vedomosti a schopnosti. 53% účastníkov tohto kola bolo aj úspešným riešiteľom týchto úloh. Súťažilo sa v dvoch skupinách. Skupina 1A boli žiaci a žiačky z piateho, šiesteho a siedmeho ročníka. Skupina 1B boli žiaci a žiačky z ôsmeho a deviateho ročníka. V skupine 1A sa umiestnili títo žiaci a žiačky: 1. Linda Tranžik 2. Hanka Škultétyová 3. Veronika Gažovičová V skupine 1B sa umiestnili títo žiaci a žiačky: 1. Adriana Fabianová 2. Dáša Radvanská 3. Artem Sergachov Všetkým úspešným riešiteľom a výhercom srdečne gratulujeme. Do okresného kola postupujú žiačky z prvého miesta: Linda Tranžik a Adriana Fabianová. Budeme im držať palce, aby sa dobre umiestnili aj v nasledujúcej súťaži.

          • Zbierka pre psí útulok v Trnave

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            V tomto školskom roku sme sa rozhodli uskutočniť dobrovoľnú zbierku pre psíkov z trnavského útulku (Orešianska cesta).

            Zbierka bude prebiehať v škole od 21.11.2023 do 1.12.2023.

            Ako pomôcť?  Prinesením  vecí, ktoré pre psíkov potrebujú: 

              staré deky, plachty, návliečky, čistiace prostriedky SAVO ( bezchlórové ), SANYTOL a piškóty obyčajné detské ( nie psie ).

             Rodičia môžu prispieť aj finančným darom priamo na č. u. útulku: SK38 7500 0000 0040 0838 2451.  Celú zbierku má na starosti pani asistentka Lucia Gažová. Veci môžu deti odovzdávať pani asistentke vždy ráno od 7:20h do 7:40h, v miestnosti pre asistentky na chodbe v hlavnej budove školy.

            Za prinesené produkty vopred veľmi pekne ďakujeme.

          • V ŠKD zdravo - Nátierkové popoludnie

          • Pani vychovávatelľky pripravili deťomv ŠKD podľa receptov i fantázie rôzne druhy nátierok - bryndzovú, tvarohová, tuniakovú, syrová... Spoločne  vyčarovali všakovaké pochutiny, vylepšené zeleninovou prílohou.  O ich spokojnosti Vás presvedčia priložené fotografie.

          • PREDĹŽENIE TERMÍNU RECYKLOHRY

          • V rámci "Projektu Recyklohry" v škole predlžujeme termín zberu starých mobilov do 27.11.2023 - 12:15 h. za ktoré môže škola získať množstvo hodnotných cien (tablety Samsung, nákupné poukážky ..)

            Veríme, že túto šancu využijete a zapojí sa čo najviac žiakov

          • Vyhodnotenie súťaže iBobor

          • V týždni od 6.11. do 10.11.2023 sa na Slovensku konala online formou  súťaž iBOBOR.

            V našej škole sa zapojilo 22 žiakov. Úspešnými riešiteľmi sa stali:

            v kategórii Drobec                                                              v kategórii Bobrík:

            1. miesto Patrik Srnák   III.B                                            1. miesto Alžbeta Čapeková V.A

            2. miesto Matej Lajda  II.B                                                2. miesto Oliver Baláži z V.A

            3. Vikória Macáková II.A                                                   3. miesto Zuzana Radvanská IV.B

            4. Henrik Zrník III.A


            V  kategórii Kadet:

            1. miesto Dáša radvanská VIII.B

            2. miesto Artem Sergachov IX.B

            3. miesto Patrik Kováčik VIII.A

            Navyšší počet bodov v škole získala  Radvanská Dáša (80 b), čo je percentil 99.37.

            Na druhom mieste bol Patrik Srnák z III.B - 72 bodov, percentil 97,84.

            Na treťom  mieste Matej Lajda z II.B   - 64 bodov, percentil 95,95.

            Koordinátori súťaže: Ing. Tibor Cisár a Mgr. Marián Mihok.

            Všetkým zúčastneným a úspešným riešiteľom ďakujeme za účasť a gratulujem. Všetkým boli odovzdané vecné ceny zakúpené z fondu RZ.

        • Rodičovské združenie - 22.11.2023
          • Rodičovské združenie - 22.11.2023

          • Vážení zákonní zástupcovia, 

            22.11.2023 (streda) sa uskutočnia  triedne rodičovské združenia zamerané na výchovno-vzdelávacie výsledky žiakov za 1.štvrťrok škoslého roka od 16.30 hod.

            V čase rodičovských združení Vám budú k dispozícii všetci učitelia na konzultácie od 16.00 do 16.30 hod. a po skončení triedneho RZ do 17.30.

            V prípade, že potrebujete konzultáciu s iným ako triednym učiteľom, treba sa dohodnúť s učiteľmi správou cez Edupage, nakoľko viacerí z nich sú aj triedni učitelia.

            S pozdravom Vedenie školy

          • Environmentálny krúžok

          • Na biologicko-environmentálnom krúžku sme sa s radosťou zapojili aj do novembrovej výzvy klímaTYzuj sa. Najskôr sme si vysvetlili, čo sú to adaptačné opatrenia a prečo sú dôležité pre klímu. Rozvinuli sme diskusiu, ktoré z týchto opatrení už sú realizované v škole a v obci. Žiaci boli veľmi všímaví a spontánne začali sypať úžasné nápady, ktoré by sa im páčilo zrealizovať v obci/škole alebo ktoré by chceli sami uskutočniť- zelená strecha na obecnom úrade; zachytávanie dažďovej vody v obci, v škole i doma; viac stromov a krov v obci, ale aj výsadba rôznych úžitkových a liečivých rastlín (rôzne bylinky, maliny, ríbezle...). Všimli si, že v škole počas roka zachytávame dažďovú vodu, máme vyvýšené záhony a svahy spevnené skalkami, krásnu vegetáciu v okolí, ale veľmi by sa im páčili napríklad vertikálne záhrady na stenách budovy školy. Pri prechádzke obcou obdivovali revitalizáciu oddychovej zóny za školou, páčila sa im novovzniknutá zelená oáza v blízkosti autobusovej zástavky, všimli si mnoho vysadených mladých stromčekov a vyvýšené záhony plné okrasných rastlín. Nepáčila sa im kvalita vôd v potokoch, znečistenie vodných tokov, na mnohých úsekoch si všimli málo vegetácie v oblasti brehov, a preto navrhli, aby sa na brehoch vysádzali pôvodné druhy rastlín lužných lesov ako napríklad - vŕby, brezy a jelše. Deti sa pohrúžili do tejto výzvy a prejavili spoluúčasť a záujem o túto problematiku ako praví environmentalisti.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Suchá nad Parnou
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421 903 580 155
      • Riaditeľňa +421 901 920 516; +421903 580 155 Zborovňa + 421 901 920 549 Ekonómka +421 905 680 486, oborilova@zssucha.eu Šk. jedáleň +421 950 885 914, oborilova@zssucha.eu Materská škola +421 910 580 192
      • Suchá nad Parnou 55 919 01 Suchá nad Parnou Slovakia
      • 037836510
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje